Experintele emotionante traite de copiii prescolari din Tarnava Sibiu. Evenimentul organizat pentru ei de Asociatia OvidiuRo

Dată publicare: 18-05-2014 21:44
Dată actualizare: 21-05-2014 06:58


O suta de prescolari din Tarnava, judetul Sibiu, au avut parte de experiente emotionante cand si-au invitat in gradinita fratii, parintii si vecinii, intr-o sarbatoare a comunitatii.

A fost ziua portilor deschise, la initiativa Asociatiei OvidiuRo, iar copiii au facut baloane de sapun, au alergat pe rupte in diverse intreceri pe echipe si unii dintre ei s-au jucat pentru prima data pe tableta.

Copiii au alergat pana la epuizare in curtea gradinitei, dar parca cel mai mare succes l-au avut tot jocurile pe tableta.

Maria Gheorghiu, cofondator: ''Incercam sa cream o punte intre gradinita si comunitate, pentru ca este foarte important ca in educatia copiilor sa se implice si parintii".

Florin Cernea, parinte: ''Parca dau si eu in minte copiilor. Am devenit copil cum am fost inainte".

Daca isi aduc copiii la gradinita in fiecare zi, parintii inscrisi in program primesc tichete sociale de 50 de lei pe luna.

Irina Cotrong, parinte:"Tichetele ne ajuta foarte mult, ne ajuta ca suntem necajiti si luam de mancare pe ele pentru copii: paine, cartofi, salam, parizer".

Prin programul Fiecare Copil in Gradinita, Asociatia OvidiuRo sprijina aproape 300 de copii din judetul Sibiu. Iar in Tarnava, numarul copiilor care frecventeaza cursurile s-a dublat fata de anul trecut.


VIDEO PROTVPLUS.RO