Experiment Știrile Pro TV. Cât timp pierde un bucureștean la cumpărături în aceste zile aglomerate

21-12-2018 18:44

Cine nu este pe şoselele aglomerate, aleargă prin magazine după cadouri sau mâncare. În această perioadă, mulţi dau probe de rezistenţă la stres.

Încep în traficul ce pare un labirint fără scăpare. Urmează găsirea unui loc de lăsat maşina, unde şoferii se roagă să aibă noroc. Apoi, deja iritaţi, oamenii ajung în magazine şi se aşează la alte cozi.

În aceste zile, toată lumea cară ceva: de la ghivece de flori şi obiecte de mobilier, până la pungi de cadouri sau chiar covoare. Toate aceste drumuri cu liste în mâini i-au epuizat pe oameni.

Roxana Hulpe, corespondent Știrile Pro TV: Facem un experiement, pentru că şi noi mai avem cumpărături de făcut. Plecăm de aici, din Piaţa Iancului, până la un mall în nordul capitalei. Am ales un traseu liber conform GPS-ului, ar trebui să ajungem în 37 de minute, să parcurgem 9,4 km. De asemenea, vom da drumul şi la cronometru, pentru că speram să ajungem în acelaşi punct în mai puţin de 3 ore, cu tot cu cumpărături.

Am parcurs doi kilometri în mai bine de 10 minute. Iar GPS-ul roşu sângeriu ne arată ce vedeam şi la suprafaţa: ambuteiaje pe ambele sensuri de mers.

În orice direcţie am fi pornit vineri în capitală era la fel de aglomerat. Şoferii, unii nervoşi, pentru că timpul este preţios, şi-au scurtat traseul pe liniile de tramvai ori au renunţat şi s-au întors din drum. Noi am mers mai departe. Iar parcarea centrului comercial era arhi-plină cu maşini parcate pe borduri sau pe benzile de circulaţie.

Şi, o dată ce am trecut de trafic şi parcare, începem să căutăm cadouri. Mulţimi de oameni se plimbau dintr-o parte în alta cu coşuri pline.

"Soţia mi-a zis că aş avea nevoie de vreo 1000 de lei, dar Am cumpărat de vreo 700. Deci e ok. Doar jucării. Aici e o tăbliţă pentru fetiţa noastră, o casă cu păpuşi", spune un cumpărător.

Cele mai mari cozi au fost la mâncare, unde pierdem cam jumătate de oră.

Cele mai organizate doamne au terminat în timp util. Bonul final de mâncare: 1400 de lei.

Roxana Hulpe, corespondent Știrile Pro TV:În doar patru ore, mii de produse au trecut prin mâna unui singur casier, iar cantităţi uriaşe de cumpărături se văd pe acest bon lung de mai bine de 100 de metri. Românii demonstrează că în aceste zile nu este măsură, iar Crăciunul trebuie să fie îndestulat.

În timp ce doamnele erau în magazin, partenerii lor îşi făceau de lucru.

Bărbat: - O aştept pe soţia mea care e la cumpărături, nu-mi place să fac cumpărături.

Reporter: - Mai aveţi multe de luat?

Bărbat: - Cred că da.

Reporter: - Crezi?

Bărbat: - Păi ea ştie, ea se ocupă, eu o însoţesc până la intrarea în magazin, stau la o cafeluţă, acum mă joc.

După cumpărături drumul înapoi spre casă a fost şi mai anevoios. Aşa se face că am depăşit planul şi o oră şi jumătate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO