Experienta inedita pentru 40 de elevi din Bucuresti. Costumati in daci sau romani, au invatat istorie intr-un mod neobisnuit

Ultima actualizare: 26-07-2015 07:23

Experienta inedita pentru 40 de elevi din Bucuresti, care, pret de o saptamana, au ocazia sa invete istorie pe viu. Costumati in daci, romani sau celti, copiii duc lupte aprige, invata sa foloseasca razboiul de tesut ori deslusesc tainele arheologiei.

Toate aceste activitati le fac sub indrumarea profesorilor si a unor angajati de la Muzeul de Istorie din Baia Mare. Cei 40 de copii din Bucuresti, elevi in scoala gimnaziala, au pus stapanire pe curtea muzeului de istorie din Baia Mare. Costumati in razboinici, au dus lupte serioase, iar miza pare sa fi fost pranzul.

Cu toate ca erau in pielea unor luptatori de temut, nu au uitat de aspectul fizic.

Mihnea Bordenciu, elev: "Eu sunt costumat intr-un legionar roman. Am o sabie de legionar, o casca, o tunica si o pereche de adidasi."

Nu doar luptele, ci si mestesugurile traditionale i-au atras pe copii.

Luana Ionica, eleva: "Tesem la un razboi de tesut din perioada dacilor.."

Valentin Paraschiv, elev: "Eu lucrez la o bratara. E simplu, dar trebuie sa ai si putina forta."

Dupa primele trei zile petrecute in tabara de arheologie, toti s-au declarat fascinati.

Andrei Pavel, elev: "A fost foarte frumos. Am facut lucruri pe care nu le puteam face acasa sau in alta parte. E ca in povesti, e foarte frumos."

Teodor Motohon, profesor de istorie: "Copiii sunt extrem de incantati si implicati in toate activitatile desfasurate. Vom aduce alte si alte generatii de copii care vor descoperi Tara Maramuresului si tainele arheologiei."

Activitatile sunt coordonate de muzeografi, arheologi si profesori de istorie. Este pentru prima oara cand se organizeaza o astfel de tabara in Baia Mare, iar pretul excursiei in istorie este de aproximativ o mie de lei, pentru o saptamana.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO