"Exercitiile de echilibru", de Tudor Chirila, o carte de retete si viata lui Zelea Codreanu, cele mai vandute la Bookfest

×
Codul embed a fost copiat

Cele mai vandute carti in 2017 arata cat de diferite sunt gusturile si interesele romanilor care inca citesc.

In topul vanzarilor, se regasesc: ''Exercitiile de echilibru'', ale lui Tudor Chirila, o carte de retete semnata de cunoscuta bloggerita Jamila si un volum despre viata lui Corneliu Zelea Codreanu, semnat de Tatiana Niculescu Bran.

 

In fruntea listei celor mai bine vandute carti in 2017, la Editura Humanitas, se afla "Mistica rugaciunii si a revolverului. Viata lui Corneliu Zelea Codreanu", semnata de Tatiana Niculescu Bran si "Inocentii", de Ioana Parvulescu. Cartea despre viata liderului miscarii legionare este supriza anului, depasind obisnuitii acestui clasament: Lucian Boia, Mircea Cartarescu sau Andrei Plesu.

Tatiana Niculescu Bran, scriitoare: "Acest personaj numit Corneliu Zelea Codreanu a fost interzis in perioada comunista, ceea ce a facut ca el sa fie inconjurat de o aura de mister. Deci, lumea e curioasa sa afle lucruri despre el."

Citește și
Cultura
Romanii investesc tot mai mult in cultura. Topul celor mai vandute carti, in tara in care 20% n-au citit niciodata una
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Din cu totul alt registru este topul vanzarilor de la Editura Curtea Veche. Aici, bloggerii care au trecut la print sunt cei mai cautati autori. Pe primul loc este "Cuisine", o carte de retete semnata de Jamila, urmata de cartea lui Dragos Bucurenci, "Despre curajul de a ne lasa vazuti".

Bloggerul Radu F. Constantinescu, devenit si el unul dintre cei mai cautati autori de carte, ne explica acest fenomen al trecerii din spatiul virtual pe hartie.

Radu F. Constantinescu, blogger: "Cred ca online-ul si printul sunt, de fapt, doi frati si pot sa se ajute unul pe celalalt. Ca atare, anumite idei se potriveau foarte bine pentru online, pentru ca acolo merg lucruri scurte, oamenii vor in doua minute sa rezolve si guvernul si problema existentei umane si relatii, iar ideile care aveau nevoie de mai multa expunere - pe print, in carte."

La Polirom, avem de-a face cu acelasi numar 1 de 5 ani incoace: cartea lui Tudor Chirila, "Exercitii de echilibru", o culegere de texte care abordeaza diverse subiecte, sociale, politice sau sentimentale.

Claudia Fitcoschi, reprezentantul editurii Polirom: "Abordeaza toate temele astea intr-un mod foarte natural, foarte franc, firesc, spune ce crede, e transant, cred ca si asta contribuie foarte mult la succesul cartii."

Pe locul  doi se afla "Viata si opera" lui Cristian Tudor Popescu, iar pe 3, Madlena, de Aurora Liiceanu.

In schimb, la Rao, bestseller este "Cartea Oglinzilor", a lui Eugen Chirovici, numit de cei de la The Guardian un fenomen editorial international.

Eugen Chirovici este primul autor roman care a reusit sa cucereasca piata internationala a cartii, dupa ce volumul sau, "Cartea oglinzilor", a fost publicat in acelasi timp, in luna februarie, in 38 de tari. In Germania, in prima zi de la lansare, au fost vandute 20.000 de exemplare, iar in Olanda si Italia este bestseller.

Iar la Editura All, conduce seria Erin Hunter. A vut succes si "Umbra muntelui", de Gregory Roberts.

Toate aceste titluri se gasesc la Bookfest pana duminica seara, iar cele mai multe dintre ele sunt la reducere.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
70.000 de oameni sunt asteptati zilele acestea la Bookfest:
70.000 de oameni sunt asteptati zilele acestea la Bookfest: "Restul e pustiul mental al Romaniei"

Suntem tara cu cel mai mic consum de carte din Europa. Conform ultimului studiu realizat de Eurostat, doar 2,8 la suta dintre romani citesc si ne-au depasit chiar si vecinii bulgari, cu care ne "bateam" pana acum pe acest loc rusinos.

Romanii investesc tot mai mult in cultura. Topul celor mai vandute carti, in tara in care 20% n-au citit niciodata una
Romanii investesc tot mai mult in cultura. Topul celor mai vandute carti, in tara in care 20% n-au citit niciodata una

Romanii consuma tot mai multa cultura, sau macar sunt dispusi sa cheltuiasca sume mai mari pentru acest domeniu.

Rafturi cu mii de carti direct in strada la
Rafturi cu mii de carti direct in strada la "Noaptea librariilor", Buenos Aires. Evenimentul atrage mii de turisti

Strazile din Buenos Aires au fost impanzite de rafturi cu mii de carti. Noaptea librariilor, asa cum a fost numit evenimentul, este unul dintre cele mai apreciate si mai vizitate din Argentina.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.