"Exercitiile de echilibru", de Tudor Chirila, o carte de retete si viata lui Zelea Codreanu, cele mai vandute la Bookfest


Ultimul update: Luni 29 Mai 2017 06:38
Data publicarii: Vineri 26 Mai 2017 18:55
Categorie: Stiri Sociale

Cele mai vandute carti in 2017 arata cat de diferite sunt gusturile si interesele romanilor care inca citesc.

In topul vanzarilor, se regasesc: ''Exercitiile de echilibru'', ale lui Tudor Chirila, o carte de retete semnata de cunoscuta bloggerita Jamila si un volum despre viata lui Corneliu Zelea Codreanu, semnat de Tatiana Niculescu Bran.

 

In fruntea listei celor mai bine vandute carti in 2017, la Editura Humanitas, se afla "Mistica rugaciunii si a revolverului. Viata lui Corneliu Zelea Codreanu", semnata de Tatiana Niculescu Bran si "Inocentii", de Ioana Parvulescu. Cartea despre viata liderului miscarii legionare este supriza anului, depasind obisnuitii acestui clasament: Lucian Boia, Mircea Cartarescu sau Andrei Plesu.

Tatiana Niculescu Bran, scriitoare: "Acest personaj numit Corneliu Zelea Codreanu a fost interzis in perioada comunista, ceea ce a facut ca el sa fie inconjurat de o aura de mister. Deci, lumea e curioasa sa afle lucruri despre el."

Din cu totul alt registru este topul vanzarilor de la Editura Curtea Veche. Aici, bloggerii care au trecut la print sunt cei mai cautati autori. Pe primul loc este "Cuisine", o carte de retete semnata de Jamila, urmata de cartea lui Dragos Bucurenci, "Despre curajul de a ne lasa vazuti".

Bloggerul Radu F. Constantinescu, devenit si el unul dintre cei mai cautati autori de carte, ne explica acest fenomen al trecerii din spatiul virtual pe hartie.

Radu F. Constantinescu, blogger: "Cred ca online-ul si printul sunt, de fapt, doi frati si pot sa se ajute unul pe celalalt. Ca atare, anumite idei se potriveau foarte bine pentru online, pentru ca acolo merg lucruri scurte, oamenii vor in doua minute sa rezolve si guvernul si problema existentei umane si relatii, iar ideile care aveau nevoie de mai multa expunere - pe print, in carte."

La Polirom, avem de-a face cu acelasi numar 1 de 5 ani incoace: cartea lui Tudor Chirila, "Exercitii de echilibru", o culegere de texte care abordeaza diverse subiecte, sociale, politice sau sentimentale.

Claudia Fitcoschi, reprezentantul editurii Polirom: "Abordeaza toate temele astea intr-un mod foarte natural, foarte franc, firesc, spune ce crede, e transant, cred ca si asta contribuie foarte mult la succesul cartii."

Pe locul  doi se afla "Viata si opera" lui Cristian Tudor Popescu, iar pe 3, Madlena, de Aurora Liiceanu.

In schimb, la Rao, bestseller este "Cartea Oglinzilor", a lui Eugen Chirovici, numit de cei de la The Guardian un fenomen editorial international.

Eugen Chirovici este primul autor roman care a reusit sa cucereasca piata internationala a cartii, dupa ce volumul sau, "Cartea oglinzilor", a fost publicat in acelasi timp, in luna februarie, in 38 de tari. In Germania, in prima zi de la lansare, au fost vandute 20.000 de exemplare, iar in Olanda si Italia este bestseller.

Iar la Editura All, conduce seria Erin Hunter. A vut succes si "Umbra muntelui", de Gregory Roberts.

Toate aceste titluri se gasesc la Bookfest pana duminica seara, iar cele mai multe dintre ele sunt la reducere.

VIDEO PROTVPLUS.RO