Euronews: 10.000 de politisti romani acuzati de ineficienta vor fi concediati

Dată publicare: 05-08-2011 10:56
Dată actualizare: 06-09-2012 22:02


politisti

Concedierile din Politie ajung subiect in presa internationala. Ministerul roman de Interne vrea sa disponibilizeze 10.000 de politisti, pe care ii acuza de performante slabe si de faptul ca si-au obtinut slujbele prin "pile", relateaza Euronews.

Potrivit editiei online a Euronews, citata de Mediafax, oficialii romani justifica disponibilizarile prin faptul ca vor sa elimine din sistem coruptia si nepotismele. Ei s-au plans de proasta pregatire a politistilor si de faptul ca acestia nu au obtinut posturile in mod corect.

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, la inceputul lunii iunie, dupa audierea sa in Comisia de aparare din Camera Deputatilor, ca 10.000 de angajati din MAI vor fi disponibilizati in urmatoarele doua luni, inclusiv o mare parte din Aparatul Central.

Igas a mai spus ca, "dupa cum este firesc", va pleca un numar important de angajati din Aparatul Central, fiind pentru prima oara dupa 1989 cand numarul acestora va cobori sub o mie.

Potrivit lui Traian Igas, angajatii din MAI care vor fi disponibilizati nu vor primi salarii compensatorii, intrucat situatia economica nu o permite.

Igas a afirmat ca disponibilizatii din MAI vor primi exact aceleasi ajutoare sociale ca orice angajat care isi pierde locul de munca.

De asemenea, alte variante sunt suspendarea la cerere, pe o perioada de doi-trei ani, a unor politisti si pensionarea la cerere cu acordarea drepturilor compensatorii in decurs de trei ani. Guvernul a decis amanarea incadrarii absolventilor scolilor ministerului pana la 1 ianuarie 2012 si a avizat inceperea disponibilizarilor, printr-o OUG adoptata in 16 iunie.

Citeste si:

Vestiarul Stelei a sarit in AER! Jucatorii se REVOLTA: "Incepe sa rada lumea de noi"

FOTO SPECTACULOS! A fost inaugurata nocturna pe Cluj Arena! Cum arata stadionul sub lumina reflectoarelor

Steaua a mai facut un SUPER transfer! Antrenorul nu a vrut sa renunte la el si a fost aproape de DEMISIE

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO