Esti din Brasov si vrei sa afli varsta reala a plamanilor tai?

Dată publicare: 20-11-2008 00:00
Dată actualizare: 11-10-2012 05:07


Brasovenii au ocazia sa afle ce varsta au plamanii lor si cat de tare sunt afectati de fumul de tigara. De ziua nationala fara tutun, autoritatea de sanatate publica i-a invitat pe toti cei interesati de sanatate sa se autoevalueze.

 
Plamanul unui om sanatos trebuie sa aiba aceeasi varsta cu persoana! Dar, de cele mai multe ori, fara sa ne dam seama, plamanul imbatraneste inaintea noastra. Fumatul, lipsa exercitiilor fizice sau poluarea sunt factori care accelereaza degradarea plamanului. 

Printr-o operatiune foarte simpla, brasovenii pot afla astazi varsta reala a plamanilor lor. Cu cat diferenta intre varsta persoanei si cea masurata azi este mai mare cu atat creste riscul imbolnavirii. 

Oboseala, tusea, rezistenta scazuta la efort, sunt semnele unui plaman care imbatraneste inainte de vreme si va sfarsi bolnav, atragand dupa sine chiar si decesul persoanei. 

Statisticile arata ca la fiecare 6 secunde un om moare in lume din cauza fumatului. Medicii romani constata insa ca sunt tot mai multi fumatori care cer sa fie ajutati sa renunte la acest viciu.

Esti fumator? Afla aici de ce poti sa mori!


VIDEO PROTVPLUS.RO