Guvernul roman ii ajuta pe turistii blocati. Cam tarziu!

Ultima actualizare: 01-10-2012 01:18
Elena Udrea

Cu doar cateva ore inainte ca toate aeroporturile din Romania sa fie redeschise, statul roman anunta o masura care sa-i ajute pe turistii blocati: cazare cu 50 % mai putin din tariful normal. Mai multe informatii, la telefonul gratuit: 0800 868 282.

 

Masura a fost anuntata in cadrul ultimei sedinte a Comitetului pentru Situatii de Urgente, reunit luni dimineata la Palatul Victoria.

Ministrul turismului, Elena Udrea, a declarat ca turistii care nu pot pleca din cauza blocarii aeroporturilor se pot caza la 15 hoteluri din Bucuresti si alte zone ale tarii, la jumatate de pret.

De asemenea, a fost lansat un telefon gratuit: 0800 868 282 la care se pot obtine informatii utile legate de cazare si transport catre tara de origine.

"De ieri (duminica-n.r.), ora 14.30, pana azi, la 9.00 au sunat 75 de persoane care dorit informatii despre zboruri anulate, rute alternative de transport si foarte mare parte dintre acestia s-au cazat in aceste hoteluri la jumatate de pret", a spus Udrea.

Intrebat daca exista posibilitatea ca, in aceasta saptamana sau cea viitoare, sa mai apara asemenea probleme, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a aratat ca daca norul emite in continuare, o parte din emisie va traversa Europa.

"Toate prognozele arata ca, daca nu se opreste emisia vulcanica, cel putin pana la sfarsitul saptamanii circulatia este asa incat din Islanda, de la vulcan, o parte din emisie pleaca spre Europa", a spus Sandu.

Membrii comitetului guvernamental pentru situatii de urgenta nu se vor mai reuni in sedinta, urmand ca fiecare minister si autoritate sa transmita informatii pe domeniul de responsabilitate.

Spatiul aerian romanesc, inchis din cauza norului de cenusa provocat de eruptia unui vulcan din Islanda, a fost redeschis partial luni dimineata, la ora 9.00, cand aeroporturile din Timisoara si Arad au redevenit operationale.


Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO