Elevii unei școli din Bacău își câștigă singuri banii necesari pentru un loc de joacă

19-04-2019 09:45


Zeci de copii de la o școală din Bacău au dovedit că se pricep la afaceri și știu să lucreze în echipă.

Antreprenorii de-o șchioapă au organizat un târg cu diferite produse, unele făcute chiar de ei. Și s-au străduit să atragă clienți. Chiar dacă la o primă vedere păreau inamici, țelul a fost comun - să adune bani pentru a construi un nou loc de joacă la școală.

Unii dintre elevii şcolii gimnaziale Alexandru Ioan Cuza din Bacău au scos la vânzare băuturi răcoritoare pregătite chiar de ei. Alţii au pariat pe jucării, dar au fost şi puști care şi-au ademenit clienţii cu preparate dulci.

Oferta a fost variată, însă reclama a făcut diferenţa, iar negocierile au fost aprige.

Dar, în cele din urmă, mesele micuţilor s-au golit. Şi, după trei ore de forfotă, elevii au tras linie.

Ana-Maria Tomozei, învăţătoare: "Această activitate îşi propune să dezvolte spiritul de echipa al copiilor, deoarece au lucrat în echipă la confecţionarea acestor produse. De asemenea ei îşi dezvoltă şi spiritul de antreprenoriat."

Anca Sereș, director adjunct școala gimnazială: "Iniţiativa acestui proiect aparţine consiliului elevilor şi asociaţiei părinţilor. Cu banii pe care îi fac tot ei decid ce se va face în şcoală."

În acest an, târgul, ajuns la ediţia cu numărul zece, a fost organizat în holurile şcolii, şi nu în curte, din cauza vremii capricioase.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO