Efect invers! Noua lege a pensiilor ar putea subtia randurile angajatilor

05-02-2010 00:00


Romania, o tara si asa fara vlaga, s-ar putea trezi peste noapte cu zeci de mii de pensionari in plus. Toti cei care muncesc in conditii speciale risca sa stea inca cinci ani in productie, potrivit noii legi a pensiilor.

De teama ca aceasta reglementare ii va face sa-si dea si sufletul pana sa ia primii bani de la stat, multi cauta sa scape anticipat.

Dupa 25 de ani de munca intr-un mediu toxic, romanii se pot pensiona si la varsta 50 de ani. Si totusi noua lege ii va obliga pe toti cei care lucreaza in siderurgie, chimie, minerit, porturi, CFR sau institute de sanatate publica sa trudeasca in plus ca sa ia in final aceiasi bani.

Cei din Ministerul Muncii nu sunt deloc induiosati. De conditii grele beneficiaza cam 200.000 de persoane, dintre care cel putin jumatate au vechime si se pot retrage din activitate. Multi nu vor mai sta pe ganduri, se tem sindicalistii.

Acestor oameni li s-ar putea adauga si angajatii care lucreaza de ani buni in birouri unde nu au de-a face cu noxele. Daca pana cum acestia stateau in dubii si nu stiau ce sa faca, de frica lui 2011 nu-i exclus sa isi depuna dosarul. Daca nu se misca repede risca sa piarda 45% din suma cuvenita.

Tags: pensii,

VIDEO PROTVPLUS.RO