Echipajele ISU sunt pregatite pentru iarna. S-au dotat cu vehicule speciale, cu senile

30-09-2012 19:50


Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta e pregatit, daca iarna va fi grea. Cinci auto-speciale cu senile au intrat in dotarea salvatorilor, care vor putea astfel sa treaca peste troiene. 

In plus, au primit si 8 utilaje de spart betonul armat, gratie sponsorizarilor. Utilajele au primit botezul intr-o simulare. Mai intai au fost testate echipamentele de spargere a peretilor. Pot face gauri chiar si in beton armat in numai cateva minute.

Pana la cutremur, utilajul poate fi folosit si in cazul unei cladiri daramate. De mare ajutor va fi si vehiculul pe senile. In cadrul exercitiilor, salvatorii au fost anuntati ca trebuie sa ajunga la o persoana surprinsa de viscol in masina. Inspectoratul general pentru situatii de Urgenta va avea in dotare 5 astfel de vehicule pe senile.

Raed Arafat, subsecretar de stat Ministerul Sanatatii: "Fiind aeropurtate ele pot sa fie ridicate de un elicopter si duse la o distanta mai mare. Normal ca ne creste calitatea si capacitatea actiunilor in urgente."

Acestea, dar si alte echipamente intrate in dotarea salvatorilor, au costat 1,2 milioane de euro, bani obtinuti prin donatii.

Tags: isu, iarna, senile,

VIDEO PROTVPLUS.RO