E cald afara de sar sigurantele electrice. Avarii in toata tara, din cauza caniculei


Ultimul update: Marti 30 Octombrie 2012 10:22
Data publicarii: Marti 09 August 2011 18:31
Categorie: Stiri Sociale

Temperaturile mai mari de 35 de grade, ca cele inregistrate astazi, fac sa se resimta intreg sistemul national de electricitate.

Specialistii de la interventii alearga sa rezolve avariile pe teren, iar in casele oamenilor curentul pica atunci cand ti-e lumea mai draga. Chiar si zonele modernizate fac fata cu greu atunci cand creste rapid consumul si fluctuatiile sunt mari de la o zi la alta.

In zona Sebastian oamenii s-au obisnuit sa ramana fara curent chiar si o data la cateva seri. Echipele de la interventii confirma si alearga in tot Bucurestiul. Fata de 2010, numarul zonelor modernizate a crescut, dar problemele raman.

Pentru ca opririle sa NU afecteze un numar mare de locuinte in unele zone electricienii impart furnizarea chiar si la nivel de etaj.

"De exemplu eu am lumina, vecina mea, nu! Era consumul la toate apartamentele foarte mare si atunci se ardea si mai repede. Si atunci a impartit blocul. Ca daca una consuma mai mult sa pice bucatica aia." a spus Ion Radu, administrator de bloc.

Sunt situatii in care nu cedeaza doar cablurile, ci sunt suprasolicitate posturile de transformare, mult prea incinse de noile cartiere legate pe vechile retele.

In cifre concrete, situatia arata asa: Romania a consumat in ultimele 4 luni cu 5% mai mult curent decat anul trecut. Spre exemplu, azi la pranz, am inghitit tot atatia megawati cat Ungaria si Bulgaria la un loc. 

Economii la curentul electric din Parlament. Se trece la energia solara
Investitii noi. Centrale care fac din gunoi curent electric
Oricine poate deveni producator de curent electric. Afla cum
VIDEO PROTVPLUS.RO