Sufera de un handicap fizic, dar a reusit sa castige respectul vecinilor. Gestul facut de acestia pentru femeia de 46 de ani

Dată publicare: 11-10-2016 09:29
Dată actualizare: 14-10-2016 07:17


Intr-un lung sir de necazuri a iesit soarele si pentru o femeie de 46 de ani din judetul Dambovita. Aceasta sufera de un handicap fizic si pe langa asta casa batraneasca in care locuia risca sa se prabuseasca.

Anul acesta insa va trece cu bine peste iarna dupa ce cativa oameni inimosi, alaturi de primarie, au pus mana de la mana si i-au ridicat o noua locuinta din lemn.

Cine doreste sa o ajute pe femeie ii poate contacta pe asistentii sociali de la Primaria Gura Foii, la telefon 245 711 586.

Mariana locuieste singura la marginea satului Gura Foii si desi sufera de un hadicap fizic, munceste pe la vecini ca sa isi castige painea. Asa a castigat respectul tuturor.

Liliana Voicu, vecina: "Ma ajuta foarte mult. Sunt foarte multumita de ea. S-a schimbat viata ei complet acum, ca a fost foarte amarata de cand era mica."
Reporter: "N-o mai apuca iarna aici?"
Liliana Voicu: "Nu mai, cadea pe ea, nu mai avea nicio sansa."

Mariana a fost abandonata de parinti si adoptata de o femeie din sat. Sotul ei a decedat si dupa ce a ramas singura, locuinta in care se adapostea a devenit tot mai nesigura.

Liliana Voicu, vecina: "Cand a ramas singura, casa statea sa se darame pe ea! Fata era sub orice critica, era sub daramatura aia."

Din cauza inundatiilor casa si asa destul de veche se deteriorase atat de mult incat peretii riscau sa se prabuseasca.

Radu Georgescu, primarul comunei Gura Foii: "Toata apa de pe deal mergea prin casa Marianei. Zidurile erau terminate, tavanul statea sa cada peste ea si-atunci am hotarat ca nu se mai poate remedia casa respectiva si s-o ajutam sa isi faca o constructie din lemn."

Mariana spune ca se temea si ea de pericolul ca intreaga casa sa se darame. Acum le multumeste celor care au ajutat-o sa uite de teama permanenta ca zidurile ar putea sa cada peste ea.

Mariana Putoi: "Acum multumesc Domnului ca am fost amarata, uitati in ce situatie eram. Pica, da, din pamant, in lat, va dati seama."
Reporter: "Erati in pericol?"
Mariana Putoi: "Da, da."
Reporter: "Dormeati cu frica?"
Mariana Putoi: "Da."
Mariana Putoi: "Vad ca aveti o noua casuta acum."
Mariana Putoi: "Da, m-au ajutat, toti oamenii m-au ajutat."

Greutatile insa nu s-au terminat. Abia acum autoritatile au reusit sa o ajute pe femeie sa primeasca o pensie de handicap, de 400 de lei, bani care abia ii ajung pentru medicamente si mancare.


VIDEO PROTVPLUS.RO