Dunarea isi inghite malurile: nivelul fluviului a crescut cu 1 m, sloiurile de gheata depasesc 2 m


Ultimul update: Joi 13 Septembrie 2012 12:16
Data publicarii: Vineri 10 Februarie 2012 12:28
Categorie: Stiri Sociale

Chiar si inghetata bocna, Dunarea inunda malurile. La Braila, nivelul fluviului s-a ridicat in ultimele zile cu peste un metru si jumatate, iar sloiurile uriase care s-au suprapus au acoperit intrarea pe pasarelele de acces la debarcadere.

La Constanta, temperaturile au scazut si pana la -15 grade in cursul noptii, astfel ca suprafata inghetata a marii a mai crescut cu cateva zeci de metri de la mal spre larg. In portul turistic Tomis mai multe iahturi au fost prinse in gheata.

La fel s-a intamplat si la Braila, unde barcile sunt incastrate in stratul de gheata ce depaseste doi metri, in apropierea malului. Pe Dunare, sloiurile imense aduse de curent au alunecat peste gheata deja formata, iar din cauza cresterii nivelului apei s-au depus straturi peste straturi, astfel incat in unele zone acestea au ajuns la o grosime de 2 metri.

Gerul din ultimele zile a facut ca Dunarea sa inghete bocna pe o distanta de peste 50 de metri de la mal. Proprietarii barcilor ramase pe apa au incercat in zadar sa sparga gheata din jurul lor.

Un spargator a reusit totusi sa elibereze o portinue a fluviului de sloiuri si astazi, a fost reluata circulatia bacurilor pe Dunare atat catre Smardan, cat si catre Insula Mare a Brailei.

Sud-estul tarii ramane sub cod galben de ger persistent pana duminica seara.

Tags: dunare, gheata, meteo,

VIDEO PROTVPLUS.RO