Tableta si smartphone-ul, in slujba binelui. Credinciosii vor putea comunica cu preotii pe Facebook

Dată publicare: 05-07-2014 07:40
Dată actualizare: 07-07-2014 07:03


Ca sa fie si mai aproape de credinciosi, Mitropolia Clujului ii incurajeaza pe preotii din Ardeal sa foloseasca internetul. Fetele bisericesti vor comunica si pe Facebook cu enoriasii, in special cu tinerii care nu trec pe la biserica.

Pentru o cauza nobila, tabletele si telefoanele destepte devin unelte ale binelui, iar preotii care nu stiu sa le foloseasca vor fi chemati la cursuri de pregatire.

"Orice, pe ce drum esti, pe o carare, il pornesti si asculti o slujba, mie imi place", a spus o enoriasa.

Ori de cate ori nu poate ajunge la biserica din satul vecin, tanti Eugenia imprumuta telefonul fiului si urmareste slujba pe internet. Se simte astfel mai aproape de Dumnezeu, spune ea.

"Ca esti la mare, ca undeva, eu vreau sa ascult slujba... ce e rau in asta?", spune femeia.

Prelatii din Ardeal i-au incurajat pe toti preotii din regiune sa comunice online cu enoriasii. Mai mult, vor organiza cursuri de pregatire pentru acei slujitori care nu stiu inca sa foloseasca bine internetul.

"Este iata un instrument al bisericii care vine in intampinarea oamenilor. Cei care nu sunt in biserica, ii gasim noi", a spus un preot.

La noile tendinte s-a aliniat deja preotul Tanase, care nu mai intra in biserica fara sa aiba laptopul cu el.

"Biserica nu se reinventeaza, ci se descopera si cum se face asta? Apropiindu-se de oameni...", spune preotul.

Florin are 30 de ani si a studiat teologia in Barcelona. In curand va avea propria parohie, asa ca a fost incantat sa auda ca biserica da dovada de deschidere.

"Eu sunt tanar si ii inteleg pe tineri ca au nevoie de o comunicare adecvata varstei si timpului lor", spune Florin.

"Asa cum s-au modernizat toate institutiile si noi dorim ca biserica sa ajunga mult mai aproape de credinciosi si asa sa ajungem in mediul online cu o modernizare buna pentru institutie", a spus IPS Andrei Andreicut, Mitropolitul Clujului.

Concret, bisericile ii vor invita pe credinciosi sa le viziteze pagina de Facebook, blogul cu tematica spirituala sau site-ul. Inclusiv Papa Francisc are pagina oficiala de Facebook la care au acces enoriasi din intreaga lume.


VIDEO PROTVPLUS.RO