Drob, pasca, oua rosii, friptura de miel!Romanului ii place sa manance bine
In vremuri in care postul se tine in loc de cura de slabire, iar oamenii sunt prea grabiti ca sa-si mai faca timp si sa mai cugete, exista totusi o traditie de Paste de care romanii tin cu dintii.
Masa traditionala in familie a fost anul acesta, poate mai mult ca in alti ani, principala preocupare de sarbatori.
Dupa slujba de Inviere, tot crestinul stie ca a sosit clipa in care se ciocnesc oua rosii si se mananca pasca. Dar bucatele cele adevarate s-au insirat pe masa abia duminica la pranz.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Romanii au asadar secretul lor pentru ziua festiva, care nu da niciodata gres. Gatesc doua zile, dar e o fericire apoi sa-i vada pe ceilalti zambind.
Sa nu uitam nici de bautura, numai buna cat sa alunece drobul. Alb, rosu, sec sau demi-dulce, vinul a fost imparat printre bucate.
Atentie totusi ca aceasta traditie sa nu se transforme dintr-un lucru frumos in ceva dureros. Medicii ne sugereaza sa nu mancam mai mult de doua oua pe zi si sa nu combinam drobul cu ciorba si friptura la o singura masa.