Drob, pasca, oua rosii, friptura de miel!Romanului ii place sa manance bine


Ultimul update: Marti 19 Iunie 2012 16:56
Data publicarii: Duminica 19 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

In vremuri in care postul se tine in loc de cura de slabire, iar oamenii sunt prea grabiti ca sa-si mai faca timp si sa mai cugete, exista totusi o traditie de Paste de care romanii tin cu dintii.

Masa traditionala in familie a fost anul acesta, poate mai mult ca in alti ani, principala preocupare de sarbatori.

Dupa slujba de Inviere, tot crestinul stie ca a sosit clipa in care se ciocnesc oua rosii si se mananca pasca. Dar bucatele cele adevarate s-au insirat pe masa abia duminica la pranz.

Romanii au asadar secretul lor pentru ziua festiva, care nu da niciodata gres. Gatesc doua zile, dar e o fericire apoi sa-i vada pe ceilalti zambind.

Sa nu uitam nici de bautura, numai buna cat sa alunece drobul. Alb, rosu, sec sau demi-dulce, vinul a fost imparat printre bucate.

Atentie totusi ca aceasta traditie sa nu se transforme dintr-un lucru frumos in ceva dureros. Medicii ne sugereaza sa nu mancam mai mult de doua oua pe zi si sa nu combinam drobul cu ciorba si friptura la o singura masa.

Tags: paste, traditii,

Ou de Paste si pasca demne de recorduri mondiale. S-a-ntamplat in Romania!
Hristos a inviat! Credinciosii din intreaga tara au primit Lumina Invierii!
Au luat lumina de la biserica si au stins-o apoi... in ringul de dans!
VIDEO PROTVPLUS.RO