Drama unei mame din Braila care nu isi mai poate intretine copiii: "Ma doare sufletul, nu mai am ce sa le ofer"

Dată publicare: 02-09-2014 09:55
Dată actualizare: 05-09-2014 07:14


Ce durere poate fi mai mare decat cea a unei mame care este nevoita sa renunte la copiii ei, pentru ca nu mai are cu ce sa-i creasca?

E drama prin care trece o femeie de 39 de ani din Braila, parasita de sot si ramasa fara loc de munca, dar cu 3 baieti in grija. Si pentru ca nu mai vrea sa ii chinuie, a facut o cerere la Directia de Asistenta Sociala.

Autoritatile considera insa ca nu e cazul sa-i desparta pe copii de mama si incearca sa gaseasca alta solutie pentru problemele femeii.

"Si am zis mami, nu are mami bani, mami cand are posibilitate va ia. Deci ma doare sufletul, nu vreau sa inteleaga nimeni ca vreau sa-mi dau copiii definitiv. Imi iubesc copiii, tin la ei, vreau sa ma duc sa muncesc si sa fac o situatie pentru copiii mei", spune mama copiilor, Daniela Moldoveanu.

Cu lacrimi in ochi, femeia povesteste despre incercarile grele prin care trece. In urma cu o luna, a fost nevoita sa renunte la locul de munca pe care il avea intr-o fabrica de confectii, pentru ca nu avea cine sa aiba grija de cei mici, baietii de 5 si 7 ani. Sotul a parasit-o, iar fiul cel mare, in varsta de 17 ani, se pregateste sa isi reia studiile, dupa ce timp de un an a intrerupt liceul.

"Copiii trebuie intretinuti, trebuie hraniti. In conditiile astea eu nu pot sa-i cresc si nu am ce sa le ofer si am inaintat actele pentru Protectia Copilului, 1 an, doi ani de zile, cat pot sa-mi revin. Sa platesc apa ca am ramas restanta la apa, la doamna proprietara sunt 3 luni... ", a explicat femeia.

"Ajutam si noi copiii astia cu ce putem, de la Dumnezeu mai mult. Ba un cartof, ba cu o ceapa, cu ce avem, asta este situatia", a spus un vecin.

Directia de Asistenta Sociala considera insa ca nu este cazul sa-i desparta pe copii de mama lor, si i-a oferit femeii o alternativa. Sa isi inscrie baietii la un centru social, unde ar beneficia de masa si supraveghere in fiecare zi, pana la ora 15, dar si de pachete suplimentare cu mancare si ajutor material. Femeia spune insa ca, daca se angajeaza, nu poate sa ii ia asa devreme acasa.

"In cazul in care parintii manifesta neglijenta in exercitarea atributiilor parintesti, atunci se poate proceda la preluarea copiilor", a spus Simona Cimpoaie, director DGASPC.

Urmeaza ca asistentii sociali sa evalueze inca o data situatia familiei si, in functie de rezultat, sa stabileasca daca, in cele din urma, copiii vor ajunge in sistemul de protectie.

Tags: mama, copii, braila, bani,


VIDEO PROTVPLUS.RO