Drama unei familii. Doi pensionari bolnavi abia reușesc să aibă grijă unul de altul

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Joi 07 Septembrie 2017 17:31
Categorie: Social

Viaţă grea pentru o familie din Bacău. Doi soţi pensionari abia reuşesc să aibă grijă unul de altul, pentru că ambii sunt bolnavi.

Bărbatul, de 61 de ani, este paralizat, după un atac vascular suferit în urmă cu câteva luni. Iar femeia, de 64 de ani, face dializă de mai mult de un deceniu.

Cea mai mare alinare le-o aduc cei de la Crucea Roşie, care vin periodic să îi ajute cu o vorba bună şi cu alimente.

Click aici pentru a face donații pentru Crucea Roșie

Cei doi soţi locuiesc într-o garsonieră de la marginea Bacăului. Şi fiecare zi le-o face mai frumoasă doar amintirea vremurilor trecute. Femeia a lucrat ca vânzătoare până acum 11 ani, când s-a îmbolnăvit şi a trebuit să facă dializă.

Acum, boala o împiedică să fie ca odinioară. Necazurile, însă, au întărit-o. Spune, încrezătoare, că este pregătită să înfrunte orice îi va pune în faţă destinul.

Mariana Kompasz: "Foarte greu. Ne descurcăm, dar ce pot să fac? De dializă depinde viaţa mea şi nu am ce să fac. Dacă nu merg la dializă nu mai trăiesc. Eu de 11 ani fac dializă şi el a avut grijă de mine, iar acum trebuie să am şi eu grijă de el.”

Pe actualul soţ l-a cunoscut în urmă cu câţiva mulţi ani şi au hotărât să îşi alunge unul altuia singurătatea. Bărbatul a fost mereu o fire veselă şi nimic nu îl făcea mai fericit ca pescuitul sau o plimbare în parcul plin de tei înfloriţi.

Însă, la sfârşitul anului, a trecut printr-o experienţă cumplită: un accident vascular l-a lăsat pe jumătate paralizat. Acum abia se mai mişcă prin cameră.

Vasile Dragomir: "Mai fac exerciţii, mai ies puţin pe sala cât pot. Când obosesc, gata, vin în pat şi atât. Asta e ce pot face."

Bărbatul are o fată dintr-o relaţie anterioară. Este educatoare şi îi vizitează ori de câte ori poate, însă şi ea se descurcă destul de greu. Aşa că voluntarii de la Crucea Roşie sunt ca o a doua familie pentru cei doi soţi.

Mariana Kompasz: Fata are fată la facultate, băiat în clasa 12 şi se ocupă de casă. Când eram sănătoasă o ajutam eu pe ea, acum mă ajută ea pe mine.

Dan Babliuc, director Crucea Roşie Bacău: "În funcţie de nevoi, echipa care se deplasează la astfel de situaţii verifică parametrii medicali şi poarte discuţii cu persoana în cauza. Vede care sunt nevoile şi ne străduim să le putem onora."

Voluntarii de la Crucea Roşie îi vizitează pe cei doi măcar o dată pe săptămână. Uniţi în suferinţă, aşteaptă, cu speranţă de zile mai bune.

In loc sa se bucure de pensie, 4 batrani s-au apucat de trafic cu tigari si motorina. Ce au gasit politistii in casele lor

In loc sa se bucure de pensie, 4 batrani s-au apucat de trafic cu tigari si motorina. Ce au gasit politistii in casele lor

VIDEO PROTVPLUS.RO

asistat social

Legea asistaților social, promulgată. Răspunsul unui bărbat la întrebarea ”Cu ce vă ocupați?”

Ploile abundente din Harghita și Covasna au afectat culturile de cartofi

Via Transilvanica, un proiect curajos. Poteca de 1000 de km, inspirată de trasee renumite

Un sat din Transilvania dă o lecţie de cultură. 15.000 de spectatori la un festival de teatru, carte şi film

În Bacău, un bărbat disperat că nu are apă a ieșit complet dezbrăcat în stradă

Smiley a semnat pentru campania #fărăpenali. Tudor Chirilă: ”Eu am semnat”

mama minora

O adolescentă de 15 ani i-a uimit pe medici. Este însărcinată a treia oară

Sancțiuni noi pentru restanțierii la întreținere. Se pot trezi cu apartamentul ipotecat

Câinele care a salvat un biciclist rănit pe munte a fost adoptat de vicepreședintele CJ Caraș Severin

Locuitorii Bacăului s-au întors în timp cu 100 de ani: cară apă cu găleata

Modificări importante pentru proprietarii de locuinţe. Președintele a promulgat noua lege

Bloc bântuit de șerpi și șobolani, în Câmpina. Cine locuiește în el