Din cauza recoltei bogate, agricultorii romani au scazut pretul ardeiului. Cat costa un kg de kapia pe tarabe
Verzi, galbeni sau rosii, ardeii de anul acesta sunt extrem de aratosi, dar si sanatosi, spun agricultorii, care se lauda cu o productie buna.
Dupa prima recolta, insa, au fost nevoiti sa scada pretul ca nu cumva sa ramana cu marfa nevanduta.
Vara este abia la jumatate, dar agricultorii care au pariat pe ardei spun ca recolta este mai buna decat in anii trecuti. In Dolj, de pilda, oamenii au renuntat la substantele chimice si nu regreta.
Aceeasi reteta se aplica si in Izbiceni, judetul Olt, unde gasim intinderi mari de ardei capia.
Producator: "Nu mai folosim produsele chimice si productia a crescut costurile cresc inca o data, dar avem productie mai buna si calitate mai buna."
In plus, unii au lasat in urma culturile de pe camp in favoarea solariilor. Pe tarabele din piete ajung ardei aratosi, asa ca gospodinele au de unde alege.
Vanzatoare: "Kapia este foarte bun pentru ardei copt, iar ardeiul gras este foarte bun pentru ardei umplut."
Reporter: "Se vinde bine?"
Vanzator: "Binisor, preturile sunt prea mici, dar acum ce sa facem?! Ardeiul 1 leu, kapia 2 lei, 2,5 lei cum te intelegi cu clientul."
Culturile de ardei dau rod pana la toamna.
Sursa: Pro TV
Etichete: agricultura, pret, recolta, productie, ardei,
Dată publicare:
22-07-2017 07:55