Dezastrul ecologic dupa 1 Mai.Trei tone de gunoi stranse dintr-un singur loc: o padure din Targu Jiu

Ultima actualizare: 05-05-2013 00:08
gunoi

Distractia unora e de acum cosmarul altora. Bilantul traditionalei zile de 1 Mai arata la fel ca in anii trecuti: multe kilograme de mititei mancati, mii de litri de bere bauti, dar si zeci de tone de resturi lasate in urma de petrecaretilor.

Pe cativa dintre romani pare ca nu i-a speriat nici gandul ca ar putea fi amendati cu pana la 5.000 de lei de comisarii Garzii de Mediu.

Altfel nu se explica cum, intr-o padure din Targu-Jiu, de pilda, autoritatile au strans joi dimineata nu mai putin de 3 tone de gunoi in urma celor veniti la iarba verde.

La cativa kilometri de Targu Jiu, in padurea de la Dragoieni, s-au distrat pana tarziu mii de oameni.

In ciuda avertismentelor comisarilor de mediu, multi dintre ei par sa fi fost mult prea obositi ca sa mai si curete in urma lor.

La fel de ignoranti au fost si comerciantii.

Nesimtirea unora, bucuria altora. Cativa sarmani au cotrobait printre resturi poate-poate vor da peste vreun lucru bun de folosit.

Autoritatile din Targu-Jiu au mobilizat zeci de muncitori de la salubritate si, pana dupa amiaza, au reusit sa lumineze locul.

De la Dragoieni s-au strans 3 tone de gunoi. In restul tarii, in schimb, romanii au incercat pe cat posibil sa fie mai civilizati.

Poate ca si amenzile de 5.000 de lei pentru cei care nu fac gratar in zonele special amenajate, nu supravegheaza focul permanent si nu-si strang gunoiul, i-au fortat pe oameni sa fie cat de cat civilizati. Comisarii Garzii Nationale de Mediu au mers in controale in toata tara si au dat sute de avertismente.

Iar in Bucuresti si Ilfov, au aplicat doua amenzi de cate 1.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO