Sistemul sanitar de stat favorizeaza aparitia cabinetelor private

Dată publicare: 08-09-2010 00:00
Dată actualizare: 08-10-2012 00:56


In plina recesiune, cand sute de firme dau faliment, sanatatea pare o afacere infloritoare. Clinici si cabinete particulare se deschid cu zecile, mai ales in Transilvania. Medicii care au lucrat in strainatate s-au intors cu bani si-au devenit patroni.

Este o investitie sigura, spun cei care au cumparat aparatura de ultima generatie si mizeaza pe faptul ca sistemul de stat este prea bolnav ca sa-si mai revina vreodata.

La Targu Mures, a fost inaugurat de curand cel mai mare spital privat din oras, cu o investitie uriasa: 15 milioane de euro. Zilnic ii calca pragul peste 100 de pacienti pentru recuperare medicala si alte probleme de sanatate. Investitia se va amortiza abia in cinci ani.

100 de lei costa o consultatie, 1500 lei o nastere si 2000 de lei costa o interventie chirurgicala. Preturi acceptabile fata de sistemul de stat, unde iti cumperi medicamente de unul singur, spun mult pacienti.

Numai la Targu Mures s-au deschis cinci clinici private anul acesta, dublu fata de anul trecut, iar numarul cabinetelor medicale a crescut cu 11.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO