Demolare cu scandal in Iasi. Mai multe familii care traiau in mizerie, revoltate dupa evacuare


Ultimul update: Vineri 12 Mai 2017 00:02
Data publicarii: Marti 09 Mai 2017 17:32
Categorie: Stiri Sociale

Demolare cu scandal marti, in centrul orasului Iasi. Doua corpuri de cladire - focare de infectie din cauza mizeriei si cu risc crescut seismic - au fost puse la pamant, sub ochii autoritatilor.

Furiosi, o parte din fostii locatari s-au adunat si au facut circ. Demolarea a inceput abia dupa ce politistii s-au asigurat ca nu va avea loc nici un incident. Circulatia a fost inchisa iar fostii locatari, revoltati, au fost tinuti la distanta de cladirea unde au locuit zeci de ani. Tipetele si amenintarile nu au contenit dar, din fericire, intreaga operatiune s-a desfasurat fara niciun incident. Potrivit autoritatilor, doar cinci familii locuiau cu forme legale, in timp ce in camere erau inghesuite pana si la o suta de persoane. Locatarii au fost evacuati abia dupa ani de inspectii si plangeri facute de vecinii care nu mai suportau mirosul si focarul de infectie.

La scurt timp timp dupa ce buldozerul a inceput sa darame zidurile a inceput si scandalul. Desi erau sub ochii politistilor, fostii locatari au inceput sa se certe intre ei dar sa si arunce cu amenintari catre autoritati

Marul discordiei intre cei care traiau ingramaditi in camerele demolate a fost faptul ca doar cinci familii, care aveau acte, au primit si locuinte sociale.

Vecinii sunt cei care acum resufla usurati si spun ca au scapat de teroare si de mirosul insuportabil.

"Am dus zece saci de gunoi din spatele lor. Din cauza lor puteam sa fiu moarta."

"Speram sa fie mai liniste ca nu am avut zile bune deloc. Ne fura, galagie tot timpul. Noi de la ora cinci nici nu mai ieseam din casa din cauza lor."

Acum urmeaza ca autoritatile sa decida ce se va intampla cu terenul.

 

Tags: demolare, iasi,

VIDEO PROTVPLUS.RO