Decizia CCR de a lasa religia in scoli doar pe semnatura naste un scandal. Reactii: de la "indoctrinare" la "mare nedreptate"

Ultima actualizare: 16-11-2014 07:02

Anuntul Curtii Constitutionale care a eliminat obligativitatea orelor de religie din scoli naste controverse. ONG-urile sunt de acord cu hotararea judecatorilor, insa reprezentantii bisericii spun ca este o ''mare nedreptate facuta educatiei copiilor".

Deocamdata ministrul Educatiei nu comenteaza situatia.

Printr-un comunicat de presa reprezentantii Patriarhiei Romane spun ca '' decizia Curtii Constitutionale a Romaniei este discriminatorie si umilitoare pentru ora de religie.''

In tabara cealalta reprezentantii Asociatiei Secular Umaniste din Romania considera ca acesta decizie trebuia luata de multa vreme.

Toma Patrascu, presedinteel ASUR: "Nu se face educatie religioasa, nu se face istoria religiilor cum cred multi parinti, se face catehism, indoctrinare religioasa''.

Parerile parintilor, cei care decid pana la urma, sunt impartite. Mama Dariei e incantata ca fetita ei a invata la scoala Tatal Nostru.

Mama Dariei: "Mereu imi povesteste ce frumos e la ora de religie si cred ca e bine ca se studiaza''.

Miercuri, Curtea Constitutionala a decis ca procedura legala este ca parintii elevilor care doresc sa participe la orele de religie sa depuna o cerere la scoala. Asta inseamna excluderea unui alineat din legea Educatiei, considerat neconstitutional, care ii obliga sa ceara scutire pe cei care nu voiau sa participe la orele de religie.

Motivarea Curtii Constitutionale urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO