Decembrie va fi luna in care vom bea cea mai mare cantitate de vin. Romanii vor cheltui aproximativ 50 de milioane de euro

Ultima actualizare: 29-12-2014 07:02

Aproximativ 50 de milioane de euro vor cheltui romanii luna aceasta pe licoarea lui Bachus.

Mesele vor fi udate in special cu vin rosu, de la supermarket, dar si direct, din damigeana din pivnita.

Domnul Viorel este mai de moda veche. Stie ca de Craciun gospodarii nu cumpara vin. Si-l fac singuri. La oras, in schimb, vinul nu vine din beci, ci de pe raft.

Ovidiu Gheorghe, patronatul vinurilor: "In luna decembrie, vanzarile de vin cresc cu 50% fata de o luna normala. Pondere mai mare are vinul rosu."

Pensionar: "Cred ca e o chestie de obisnuinta. Din tinerete am baut numai vin rosu. Eu nu stiu cum arata la gust vinul alb... Si numai sec!"

La capitolul "consum pe cap de locuitor", Romania se afla intre primele 20 de tari la nivel mondial. Sub Franta sau Italia, dar peste Spania.

Ovidiu Gheorghe, Patronatul Vinurilor: "Peste 60% din consum este vin alb demisec , demidulce, cam 35% vinul rosu si o pondere in crestere vinul roze cu 5%".

In Romania, consumul mediu anual pe cap de locuitor este de 100 de litri bere, 26 de litri de vin si 3 litri de tarie. Per total inseamna 14 litri de alcool pur pe cap de locuitor, ceea ne plaseaza pe locul 4 in topul celor mai mari consumatori de baturi alcoolice din lume.

Asa ca beti cu masura! Peste 15.000 de romani mor anual din cauza consumului de alcool. 3500 sunt femei. Grav este ca tot mai multi tineri cad in aceasta capcana. 47% dintre adolescenti de 15 ani recunosc ca au baut cel putin de doua ori in viata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO