Va vrem studenti la toamna! Profesorii universitari dau meditatii gratuite elevilor picati la BAC

Dată publicare: 13-07-2011 18:48
Dată actualizare: 06-10-2012 20:43


Elevi

Esecul miilor de elevi picati la bacalaureat se reflecta asemenea pieselor de domino si pe piata universitara. Au inceput deja inscrierile, dar foarte timid.

Fara studenti, la toamna, unele facultati ar putea sa dispara, iar profesorii se simt amenintati. Din prudenta, unii s-au oferit sa faca meditatii gratuit cu absolventii lenesi, numai ca junii nu s-au inghesuit. Spera, probabil, ca a doua oara vor avea mai mult noroc.

La Stiinte Economice, in Timisoara, pe 1.300 de locuri disponibile pentru acest an, de-abia s-au inscris 120 de candidati care au trecut BAC-ul.

Elevii vor fi meditati intensiv la matematica, economie sau informatica, cu teme din programa. 

Si in Arges, profesorii s-au oferit, sa-i ajute, fara bani, pe cei 4500 de absolventi ghinionisti. Deocamdata insa, e pustiu. Miercuri a venit o singura domnisoara, la matematica. Dar s-a razgandit si a facut cale intoarsa.

La Facultatea de Stiinte, doua tinere au tatonat terenul, dar nici ele n-au spart gheata. Calculele sunt sumbre: anul trecut, dupa un BAC cu rezultate incomparabil mai bune decat acum, 14 specializari de la Universitatea Pitesti au disparut.

Rectorul se asteapta ca anul acesta sa taie din scripte alte 20.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO