De Crăciun, românii se solidarizează în acte de caritate, pentru cei sărmani

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

În toată țara deja se simte magia Crăciunului. Oamenii au început să se solidarizeze în acte de caritate, pentru cei sărmani.

În Timișoara, o organizație non-guvernamentală adună haine și jucării pentru copiii năpăstuiți de soartă.

Iar la Iași, membrii unei fundații au adunat scrisorile puștilor din mediul rural și le-au trimis lui Moș Crăciun.

Ajutoarele lui, adică zeci de studenți, le îndeplinesc acum dorințele și le cumpără toate cele necesare.

În Timișoara, oamenii darnici adună cadourile în cutii și le lasă la sediul unui ONG, care are grijă ca toate să ajungă cu bine la copiii din centrele de plasament din județ.

Elev: "Imi place să fac cadouri și daruri, să dau la copiii săraci. Am pus în cutie două perii de dinți, am pus gips care se face formă cu el și am mai adus și napolitane."

Câțiva elevi au venit împreună cu profesoara lor să doneze lucrurile care vor aduce zâmbete pe chipurile copiilor sărmani.

Campania "shoe box" se desfășoară până pe 13 decembrie.

Natalia Ronkov: "Rugăm pe toată lumea să aducă în pachete produse noi, cum ar fi produse de iarnă, mănuși, fulare, căciuli, produse de igienă intimă, prosoape, pastă de dinți, periuță, câte o jucarie."

De 8 ani, de când există această campanie, aproape 40.000 de copii săraci din toată țara s-au bucurat de generozitatea semenilor.

Acte de caritate se fac și la Iași. Membrii fundației World Vision au adunat scrisorile puștilor năpăstuiți de soartă, care trăiesc în mediul rural, și i-au cerut lui Moș Crăciun diverse lucruri.

Zeci de studenți de la Universitatea Tehnică s-au oferit să fie ajutoarele lui Moș Crăciun și să le îndeplinească dorințele copiilor.

Robert Manole, student: "Am fost foarte foarte impresionați de scrisorelele lor, ne-am dat seama că unii dintre copii nu vor lucruri foarte foarte mari și am zis că dacă putem ajută, de ce nu."

Andrei Gazea, student: "Am avut plăcuta surpriză să văd că cei care au scris moșului nu s-au gândit doar la ei, ci au scris și frățiorilor de acasă."

Magda Cămănaru, Fundaţia World Vision: "Credem că fiecare copil în această perioada are nevoie și are dreptul să se bucure, să simtă dragostea lui Moș Crăciun și a celor apropiați."

O altă tânăra a creat pe grupul de Facebook "Iași" o licitație.

Vrea să strângă bani și să cumpere îmbrăcăminte și încălțăminte pentru 11 copii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, care provin din familii defavorizate.

Ștefania Sidor: "Avem o doamna foarte drăguță, ne-a surprins plăcut. A donat un tablou pictat de ea și a pus un preț de pornire modic de 30 de lei și deja s-a ajuns la 120 de lei. Un alt produs, o doamnă.. a scos la licitație acest ceas, s-a ajuns la 200 de lei."

Licitatia este valabilă până pe 22 decembrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO