Daruieste viata. Statul prefera sa deconteze milioane de euro, in loc sa doteze spitalele din tara

27-12-2012 18:16


Statul roman isi permite luxul de a plati milioane de euro pentru a deconta pacientilor bolnavi de cancer tratamentul cu radioterapie in strainatate, in loc sa doteze spitalele romanesti.

AFLA CUM POTI DIRECTIONA 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT PE WWW.DARUIESTEVIATA.RO SAU LA TELEFONUL 0729.999.777

Un barbat din Constanta a plecat in Germania dupa ce a aflat ca trebuie sa stea pe lista de asteptare sase luni, ca sa-i fie iradiata tumora. ''Asociatia Daruieste Viata'' vrea sa le dea o sansa tuturor si sa doteze sectiile de radioterapie cu aparatura performanta, iar oamenii de afaceri pot ajuta, directionand pana in 31 decembrie, 20% din impozitul pe profit.

Relu Lungu a aflat cu groaza ca are cancer la creier. Apoi si-a analizat optiunile si a ajuns la concluzia ca daca ramane in tara, va muri. Sansele sa-si faca tratamentul in orasul lui erau nule. Asa ca s-a indreptat catre un Institut oncologic, insa raspunsul primit l-a dezarmat.

Pentru ca sistemul sanitar romanesc nu are o solutie pentru bolnavii cu recomandare de radioterapie, medicii semneaza documentele pentru formularul E112. In acest caz statul roman a platit Germaniei 19.000 de euro. In plus, Relu a avut 3.500 de euro pe care i-a luat de la Consiliul Judetean, plus contributii de prieteni si rude.

Cei care n-au rude sau prieteni care sa-i ajute se prapadesc.

Mirela Grosu, manager Institutul Regional de Oncologie Iasi: "Pe lista de asteptare a tratamentului de radioterapie sunt in jur de 800 de pacienti, dar acesti pacienti sunt programati intre o luna si doua luni si jumatate."

AFLA CUM POTI DIRECTIONA 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT PE WWW.DARUIESTEVIATA.RO SAU LA TELEFONUL 0729.999.777

Voluntarii Asociatiei "Daruieste Viata" vor sa cumpere aparatura in mai multe centre oncologice. Pentru asta au nevoie de 5.000.000 de euro, iar oamenii de afaceri pot ajuta donand 20% din impozitul pe profit datorat statului fara sa-i coste nimic. Pentru asta mai au la dispozitie doar 4 zile.

VIDEO PROTVPLUS.RO