Cursă contracronomentru pentru ca o familie cu 7 copii să aibă o casă până la iarnă

17-08-2018 16:41


Ajutor nesperat pentru o familie sărmană cu şapte copii din Iaşi. Preotul care slujeşte la o maternitate din oraş, ajutat de mai mulţi tineri, le va construi o casă nouă, până la iarnă.

Copiii, dintre care cel mai mare are doar 11 ani, locuiesc acum într-o locuinţă socială fără geamuri şi cu mucegai pe pereţi, într-un cartier rău famat. Cei care şi-au unit forţele să le facă o casă mai au însă nevoie de materiale de construcţie şi de alţi voluntari harnici.

Cristina, în vârstă de 34 de ani, a crescut într-un centru de plasament şi în urmă cu o lună a dat naştere celui de-al şaptelea prunc. La maternitate, preotul care slujeşte la biserica spitalului a ajutat-o cu haine şi alte lucruri pentru cel mic. Şi, impresionat de condiţiile grele în care locuieşte familia de nouă suflete, părintele paroh a găsit câţiva voluntari, un teren într-un sat apropiat şi urmează să le ridice o casă decentă.

Cristina Iacob: "Mă bucur tare mult pentru copiii mei. Contează să am la copii condiţii, în rest serviciu la soţ şi ce o vrea Dumnezeu."

Cel mai mare copil are 11 ani şi toţi, acum în timpul vacanţei, merg la diverse activităţi educative. Loredana ştie deja că în casa cea nouă vrea câteva jucării.

Pentru a ajuta această familie nevoiaşă, s-au implicat şi tineri voluntari.

Voluntar: "Dăm o şansă copiilor într-un viitor mai bun. Locuiesc într-un apartament cu 2 camere, plin cu igrasie, geamuri sparte. Un copil are astm din cauza mucegaiului. Iarna trebuie să îi prindă cu focul în casă şi lângă vatră."

Cei implicaţi îşi doresc ca până va veni frigul, să reuşească să ridice trei camere modeste, iar cei şapte copilaşi să aibă căldură în casa cea nouă.

Dan Damaschin, preot Maternitatea Cuza Vodă Iaşi: "Ea a stat în centrul de plasament, soţul ei nu are sprijin şi are şapte copii. Vrem să îi aducem în acest sătuc de lângă Iaşi. În clipa de față locuiesc în unul din ghetourile din oraş şi copiii nu au nicio şansă la educaţie. Sunt cheltuieli foarte mari. Vorbim de fier, beton, lemnărie.

Voluntarii au nevoie aşadar de materiale de construcţie, dar şi de haine pentru cei mici şi rechizite pentru cei care merg, de la toamnă, la şcoală.

VIDEO PROTVPLUS.RO