Curatenia de primavara in orase. Concurs intre asociatiile de locatari

21-04-2011 06:15


Au trecut vremurile cand locatarii de la bloc ieseau la curatenie primavara. "Democratia" i-a eliberat pe toti "sarcina obsteasca", iar bucuria de a iesi in fata blocului la plantat flori ii mai anima doar pe cativa pensionari.

De aceea, primarul Pitestiului s-a gandit sa-i "motiveze" pe oameni sa-si ingrijeasca spatiul in care traiesc. A pus la cale un concurs in care castigatoarea este cea mai ingrijita asociatie de proprietari.

Concursul a avut priza la pitesteni. Cei mai harnici au iesit la treaba, si nu au dat inapoi. Chiar cu sacrificii, cel putin pentru omul insarcinat cu vopsitul pomilor!

Oamenii au sapat, au ingrijit iarba, au pus flori, au tuns gardul viu, au vopsit pomii si au maturat. Ca in vremurile bune. Cel mai inimos dintre locatari a pregatit "terenul" pentru premiu.

In competitie s-au inscris pana acum 185 de asociatii care ravnesc la "marele premiu" : 3000 de lei sau macar la titlul pe cartier, rasplatit cu 2.000 de lei.

Daca frumusetea spatiului verde reprezinta 30 la suta din punctaj, juriul se va mai uita la curatenia de pe scarile blocului si la starea subsolului, dar va acorda puncte si daca blocul este izolat termic. Premiile vor fi decernate de ziua Pitestiului, pe 20 mai.

VIDEO PROTVPLUS.RO