Noul proiect de 60 de milioane de euro care va sta langa Stadionul National. Cand ar putea fi gata

Dată publicare: 16-12-2013 19:36
Dată actualizare: 19-12-2013 07:10


In doi ani, Bucurestiul va avea o Sala Polivalenta moderna, la doi pasi de Stadionul National, unde vor putea fi organizate competitii sportive, concerte si alte evenimente la care sa participe mii de oameni.

Proiectul depaseste 60 de milioane de euro, iar banii ar veni de la primarie si guvern.

Noua Sala Polivalenta se va construi pe un teren din apropierea Arenei Nationale. Vorbim despre o suprafata construita de 40.000 de mp, 3 etaje si o capacitate de 12.000 de locuri din care 2000 vor fi mobile si 400 fotolii VIP. Pe acelasi teren, in interiorul arenei, se va construi si o parcare de 800 de locuri.

Va fi o sala multifunctionala, cu instalatii moderne ce permit ca din arena sportiva, constructia sa se poata transforma in 24 de ore intr-o scena de concerte sau un centru de conferinte.

La noua arena sunt asteptati iubitorii de tenis, baschet, handbal, fotbal, badminton, volei, atletism, gimnastica sau scrima. Iar oficialii spera sa putem organiza un Compionat European de Gimnastica.

Anul trecut, Guvernul a transferat Primariei Capitalei un teren de peste 52.000 de metri patrati din Complexul "Lia Manoliu" pentru construirea acestei sali multifunctionale. Conditia a fost ca lucrarile sa fie finalizate in trei ani.

Costul constructiei ar urma sa depaseasca 60 de milioane de euro. Banii vin din bugetul primariei, dar si de la Guvern, care va da 50 de milioane de euro in 2 transe anuale.
 

Consuma produse 100% romanesti si ajuta micile business-uri sa creasca! Vezi aici oferta din Saptamana Romaneasca ---> saptamanaromaneasca.stirileprotv.ro/producatori.php


VIDEO PROTVPLUS.RO