Cum se face educatie la gradinita? Stati cuminti in fata televizorului!

Ultima actualizare: 11-09-2012 04:29

Dupa ce ca nu avem gradinite si personal calificat, acum ne mai confruntam cu o problema. In loc sa le citeasca povesti sau sa ii duca la plimbare, unele educatoare ii uita pe copii cu orele in fata televizorului.


Extrem de grav este ca fac asta, desi in cartile de specialitate medicii atrag atentia ca privitul la televizor mai mult de 30 de minute poate dauna sanatatii.

Copilul va ajunge sa se teama de lumea reala, ajunge sa asimileze ideea ca totul poate fi reluat de la cap pentru ca nu se intampla nimic. Le scad abilitatile motorii
Prof Florin Tudose, sef departament psihiatrie Spitalul Universitar
O astfel de situatie o intalnim la o gradinita din Cluj. Pentru ca in grupa sunt 27 de copii, educatoarele aplica o metoda nu tocmai sanatoasa ca sa le capteze atentia: televizorul

In loc sa se bucure cum se asteptau educatoarele, parintii s-au revoltat. Ba mai mult, unii dintre ei au facut plangeri pe site-ul Ministerului Educatiei.

Asa ca oficialii din invatamint sunt fortati sa ia atitudine.

Specialistii trag un semnal de alarma si le sugereaza adultilor sa ii tina pe copiii foarte mici departe de aceste tentatii.

La randul lor, pediatrii avertizeaza ca privitul la televizor de la o varsta frageda provoaca afectiuni ale ochilor, dureri de cap, stari de nervi, dar si obezitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO