Cum il puteti ajuta pe Ionut Vintila, orfanul bolnav de cancer, cu un brat amputat

Ultima actualizare: 05-03-2013 06:48

Ionut Vintila, orfanul bolnav de cancer, cu un brat amputat, a primit dovezi emotionante de grija si iubire din partea unor oameni generosi, care vor sa-i fie alaturi si mai departe.

Copilul atat de greu incercat de soarta are nevoie de haine, de hrana buna si mai ales de incurajari. Medicii se tem insa ca boala se extinde, asa ca Ionut ar putea sa fie operat din nou.

Din toata tara si chiar si din strainate, Ionut a primit atat incurajari, cat si zeci de colete cu haine comode si hrana consistenta, pe care nu si le-ar fi permis niciodata. Sute de oameni miscati de destinul sau au venit si la spital sa-l vada. Pentru prima oara in viata, Ionut a simtit ca nu este doar un nume pe o fisa medicala.

Nici macar banii primiti nu i-a tinut doar pentru el. Tatal lui Darius, colegul sau de salon, povesteste cum Ionut i-a dat o suta de lei unei mame care-si pierduse copilul bolnav de leucemie.

O asociatie non-profit a decis sa il ia pe baiat in grija. I-a facut un cont personal, asa cum doreau multi dintre romanii care i-au oferit sprijin.

Maria Culescu, presedinte al Asociatiei Mame: "Vom oferi transparenta maxima pe cont, pentru oricine doreste. Ne vom intalni periodic cu el si il vom sustine cu tot ce ne sta in putinta."

Voluntarul ales ca in urmatoarele luni lui Ionut sa nu-i lipseasca nimic este, poate deloc intamplator, un fost bolnav de cancer. Intelege asadar perfect si trauma fizica, si nevoia de mangaiere a unui om care-si calculeaza viitorul in functie de curele cu citostatice. A fost convocat pentru baiat si un psiholog care va fi disponibil 24 de ore pe zi.

Din pacate, urmeaza o perioada extrem de dificila. Medicii se pregatesc pentru cel mai dur scenariu: o noua operatie.

Prof. dr. Gheorghe Burnel, medic ortoped: "O ablatie a musculaturii locale, a claviculei si a omoplatului, astfel incat sa ramana doar toracele. Este posibil, si doctorul Scurtu o sa ma tina la curent, daca in zona umarului apare o recidiva."

Prima interventie am facut-o cu un grup de colegi care au venit si au semnat, pentru ca e un caz cu totul iesit din comun. Pentru orice adult, cele sase interventii de pana acum si gandul ca urmeaza o a saptea sunt o povara grea.

Dar acum, Ionut nu mai este singur. Si gaseste curaj sa priveasca viata cu incredere.

CONTUL PRIN CARE IL PUTETI AJUTA:

RO27RZBR0000060015403216

Banca: Raiffeisen
Titular cont: Asociatia MAME

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!