Cum arata planul "celui mai performant spital din estul Europei", anuntat de sectorul 1. Imaginea este ... surprinzatoare


Ultimul update: Luni 29 August 2016 07:30
Data publicarii: Vineri 26 August 2016 16:15
Categorie: Stiri Sociale
Planul celui mai modern spital din estul Europei

Primaria Sectorului 1 anunta ca, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, va investi in construirea unui centru de sanatate complet, dotat cu aparatura de ultima generatie.

"Sectorul 1, de fapt intregul Bucuresti, are nevoie urgenta de un spital nou, dotat la standarde europene si in care sa lucreze medici bine pregatiti. Iata de ce administratia pe care o conduc va finanta construirea celui mai performat spital din estul Europei. Ma bucur ca am gasit un partener in Ministerul Sanatatii si ca, impreuna, putem realiza acest proiect atat de necesar orasului si comunitatii locale", afirma primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, intr-un comunicat de presa.

Primaria a anuntat ca noua clinica va functiona ca un spital municipal, fiind un operator de servicii medicale pentru toti bucurestenii. Spitalul, a carui constructie va fi finantata integral de Primaria Sectorului 1, va fi situat pe strada Bucuresti-Targoviste nr. 10.

In acest centru se vor efectua investigatiile, diagnosticul, tratamentul, dar si recuperarea pacientilor.

"Am identificat un teren de 4,4 hectare pe care il avem in administrare in zona de nord a Bucurestiului si care se preteaza unei investitii de asemenea anvergura. E o zona verde, cu deschidere mare la strada, foarte usor accesibila. In perioada urmatoare voi declansa, impreuna cu Primaria Capitalei, toate procedurile pentru a putea sa intram in linie dreapta cu acest proiect. Voi demara un concurs international de arhitectura si voi chema la licitatii constructori cu experienta in ridicarea spitalelor. Voi face totul pentru ca spitalul sa fie gata in acest mandat", a spus Dan Tudorache.

Noul spital din Sectorul 1 va respecta toate standardele de asistenta medicala pentru cazurile de urgenta. In plus, spitalul va functiona ca un centru universitar pentru studentii universitatilor de medicina si medicii rezidenti.

"Vreau sa construim, in zona de nord a Bucurestiului, un ansamblu de locuinte de serviciu care sa fie inchiriate intregului personal medical la preturi modice", sustine primarul Sectorului 1.

Surprinzatoare este, insa, fotografia cu "planul" spitalului, adica ... un simplu desen cu carioca pe o hartie, fara niciun detaliu tehnic.

Recent, ministrul Sanatatii a postat pe pagina personala de Facebook un clip in care izbucneste in ras in timpul unor declaratii de presa facute de primarul sectorului 1, Dan Tudorache.

Edilul vorbea despre faptul ca, in ultimii 7 ani, panselutele plantate in sectorul 1 au costat 300 de milioane de euro.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO