"Are un picior amputat, nu stim daca il mai poate pastra pe al doilea". Ce a patit dupa ce a scris acest mesaj pe Facebook

06-03-2015 18:22


Drumul spre iad este pavat cu bune intentii. A simtit-o pe pielea lui un tanar din Suceava, care vrand sa ajute un domn de 67 de ani, orb si cu un picior amputat, s-a trezit cu politia la usa.

El a lansat o campanie pe internet pentru a-l sprijini pe barbat, insa a fost reclamat de functionarii primariei, care l-au suspectat de inselaciune. In plus, si rudele pensionarului s-au scandalizat.

"Are amputat un picior si nu stim cat il mai poate pastra pe al doilea in frigul in care sta. Traieste in doua camere reci, fara curent electric, apa sau toaleta", a scris Eduard, un tanar de 31 ani din Campulung Moldovenesc, impresionat dupa ce un prieten l-a dus in vizita la barbatul de 67 de ani, orb si infirm.

"Hai sa fim oameni si sa mai aratam inca o data ca ne pasa (...) Eu vreau sa va arat un om in mare necaz si sa il ajutam...", a continuat tanarul apelul sau disperat.

"M-am dus, am facut 3 poze, le-am zis la oameni, fiecare cu ce poate sa-l ajute pe batran. Dupa doua saptamani primesc invitatie la politie in care un individ de la primarie ma reclama cum ca as fi intentionat prin postarea pe facebook sa iau bani ilegali pe baza acestei actiuni filantropice..", povesteste Eduard Topertzer, initiatorul apelului.

Omul a ramas socat. Mai ales ca, intre timp, multi venisera sa aduca ajutoare bietului barbat.

"Am facut un pachet si am fost la locuinta acestuia. Batranul a fost foarte speriat, nu stiu din ce cauza, dar in momentul in care am spus ca am venit sa-i oferim alimente a spus ca nu vrea sa le accepte. Ii era frica", a spus Ana Maria Baciu, donator.

"Intre timp rudele si-au adus aminte de ruda lor, vazand-o pe facebook, s-au dus la om si i-au zis, batrane, ne faci pe noi de rusine, adica tu nu ai ce manca", a mai spus Eduard Topertzer.

Mai mult de atat, pe numele celui care postase anuntul a venit si o citatie de la politie.

"Deci ei, fara acordul bolnavului, s-au apucat sa faca o actiune de asta, sa stranga niste bani. Ori mi s-a parut suspect. Se profita de situatia asta, se strang bani, cu chitanta, fara chitanta.....", a declarat Vladimir Cehen, inspector asistenta sociala Primaria Campulung Moldovenesc.

Batranul de 67 de ani este nevazator cu gradul I de handicap si locuieste in conditii dificile, chiar daca are o indemnizatie de insotitor de 965 de lei pe luna.

Acum, dupa mediatizarea cazului si, cel mai probabil, dupa discutia cu rudele care ar trebui sa-l ingrijeasca, bietul om nu-si mai doreste nici un ajutor. Cat despre cel care a vrut sa-i faca un bine, politistii au stabilit ca tanarul nu se face vinovat de nimic.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO