Cu o zi inainte de Ignat, macelariile in aer liber au avut multi clienti
Cine n-a ajuns in magazine, dar a trecut pe drumurile nationale, prin anumite localitati, a plecat incarcat. Multe comune si sate arata ca niste macelarii in aer liber. Satenii folosesc drept galantare gardurile si boltele caselor.
Stiu ca nu este tocmai legal, insa sustin ca au nevoie de bani, iar musterii se gasesc din belsug.
In localitatea Calugareni, din judetul Giurgiu, satenii au inceput sa-si sacrifice porcii si sa-i vanda direct pe margine drumului. Ca reclama este sufletul comertului au aflat-o si unii dintre calugareni.
Vine clientul si, ca sa-l convingi, ii oferi o friptura din porcul proaspat sacrificat.
Inca de la intrarea in localitate, din douazeci in douazeci de metri gasesti carcasele de porc atarnate de boltele caselor sau intinse pe scanduri langa asfalt.
In functie de preferinta clientului, animalul poate fi sacrificat si pe loc. Nici preturile nu sunt batute in cui si variaza de la 8 pana la 12 lei pe kilogram. Iar amatori se gasesc. Pana si strainii vin sa se aprovizioneze de aici.
Desi putini sunt cei care fac analize carnii, daca ii intrebi toti spun ca animalele sunt sanatoase. Au propriul sistem de testare.
Sunt convinsi ca nu fac un lucru tocmai legal insa spun ca viata grea ii impinge la asta. In plus, se vaita ca sunt amendati frecvent de catre politisti.