Cros caritabil in Cristian, pentru ajutorarea Iuliei, tanara lovita pe trecere de un sofer beat, cand era gravida in 8 luni

Dată publicare: 19-10-2015 07:30
Dată actualizare: 22-10-2015 07:07


Peste 150 de persoane au alergat pentru tanara insarcinata din Cristian, judetul Brasov, spulberata pe trecerea de pietoni de un sofer beat.

Cumplitul accident a avut loc in urma cu cinci luni, iar Iulia este in continuare in stare grava, dar familia ei spera intr-o minune. Sotul ei, paramedic la SMURD, vrea sa o duca la tratament in Austria, dar are nevoie de cateva zeci de mii de euro.

Asa ca oameni s-au mobilizat si au luat parte la un maraton pentru a putea aduna bani. Taxa de participare a fost de 30 de lei pentru adulti si 10 lei pentru copii. Primii care s-au aliniat la start au fost copiii din comuna Cristian.

Pentru Iulia s-au mobilizat si adultii. Chiar daca multi nici macar nu au cunoscut-o, au fost impresionati de povestea ei si au vrut sa o ajute.

Banii adunati din taxa de participare au ajuns la familia Iuliei Ganea. Tanara are nevoie de cateva zeci de mii de euro pentru un tratament in strainatate.

"Ii va trebui un tub, un drenaj pentru acel surplus de lichid cefalo rahidian. De la accident pana astazi foarte putin a progresat, totusi deschide ochii, priveste", a explicat Laurentiu, sotul Iuliei.

Iulia, in varsta de 26 de ani, era gravida in luna a 8-a cand a fost spulberata pe trecerea de pietoni de un sofer baut. A stat in coma o perioada, dar starea ei este grava in continuare.

Bebelusul ei, in schimb, a murit la zile dupa nastere, in ciuda eforturilor disperate ale medicilor.

Soferul care a provocat accidentul avea atunci o alcoolemie de 1,7 si a fost condamnat la 2 ani si 3 luni de inchisoare cu suspendare.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO