Credinciosii ortodocsi de rit vechi sarbatoresc astazi Craciunul

07-01-2010 00:00


Peste sase mii de rusi, moldoveni si ucraineni, aflati in vacanta in Romania, au dansat cu foc azi-noapte si au desfacut cadouri.

 S-au bucurat atat de tare de Ajunul pe stil vechi, incat astazi, in prima de zi de Craciun, abia daca s-au trezit pe la pranz.

Valea Prahovei si Poiana Brasov, Sovata si Maramuresul au rasunat de clinchet de pahare si de muzica lautareasca. Bucatele au fost din belsug si au fost pregatite pe gustul turistilor.

Obositi dupa atata mancare romaneasca si bautura ruseasca, abia s-au tarat pana in camere. Cand soarele le-a dat totusi desteptarea, trecuse de jumatatea zilei. Ca sa isi mai revina, oaspetii au plecat sa ia aer curat pe partie. N-au stat mult, pentru ca in aceasta seara vor petrece iar, doar e Craciunul

Petrecaretii nu s-au ridicat de la mese pana n-au ras tot. Meniul a fost grozav, spun ei: purcei de lapte cu mar in gura, curcan sau rata umpluta cu pere si castane, fripturi de fazan si caprioara.

La Sovata, peste 300 de rusi si moldoveni au umplut statiunea care miroase usor a vodca, dar e plina de voie buna. Si la Sinaia pe crestini i-au cam prins zorile dansand de duduiau podelele.

 

Tags: sarbatori, craciun,

VIDEO PROTVPLUS.RO