Craciunul batranilor ramasi singuri - pentru unii rasfat, pentru altii chin

Dată publicare: 25-12-2008 00:00
Dată actualizare: 31-10-2012 12:51


De sarbatori, batranii ai caror copii sunt ocupati ajung, in functie de statutul acestora, fie intr-un azil de lux, fie intr-un centru social sau, mai rau, la geriatrie. 


Cei norocosi au parte de camere de 4 stele, sala de cinema, recuperare medicala si internet. 

Doamna Miriam are 88 de ani si cu o saptamana inainte de Craciun a devenit unul dintre oaspetii unui azil de lux pentru batrani, din apropiere de Bucuresti. Si asta pentru ca nu s-a simtit foarte bine si n-a putut sa plece la Paris impreuna cu sora ei. A preferat sa se odihneasca in conditii decente si sa faca si putina recuperare.

De cateva zile, la acelasi azil a ajuns si doamna Olga. Copiii ei au plecat  de sarbatori in Austria si ca sa nu o lase singura acasa, i-au platit cazarea la hotel.   

Alti batrani nu sunt la fel de norocosi. Sunt abandonati cu saptamanile in spitalele de geriatrie, unde exista o asistenta si o infirmiera la 30 de bolnavi. Impart saloane saracacioase si nici macar nu simt bucuria sarbatorilor.   

De exemplu, la Sectia de Geriatrie a Spitalului de boli cronice Sfantul Luca din Capitala, pacientii care au dementa sau Alzheimer sunt legati de scaune si de paturi, cu acordul scris al familiei.

Tags: craciun,


VIDEO PROTVPLUS.RO