Craciunul bate la usa! Tu ce cumperi: brad romanesc sau brad de import?

Dată publicare: 11-12-2008 00:00
Dată actualizare: 01-11-2012 05:10


Suntem in plin sezon al brazilor asa ca pietele sunt pline de pomi de Craciun. Brazii taiati din padurile din strainatate ii concureaza serios pe cei romanesti, mai putini anul acesta.Exita si cumparatori, mai ales ca preturile eu ramas la fel ca cele de anul trecut. Ba chiar unii comercianti se gandesc sa faca si reduceri, ca tot e criza.

Desi cu crengi rare, scunzi sau inalti, brazii sunt la mare cautare, acum, in pragul Craciunului. Cum timp mai e destul pana la marea sarbatoare, cumparatorii privesc, cantaresc preturile si aleg dupa buget.

La Sibiu sosesc zilnic in piete sute de copaci proaspat taiati. Brazii sunt adusi din Danemarca, iar craciunitele din Olanda. Desi preturile sunt un pic mai piperate, cumparatorii nu dau inapoi. Si Directia Silvica Romana a scos la vanzare 17.000 de brazi.

Si muresenii isi cumpara din timp brazi. Mai ales ca preturile sunt tot cele de anul trecut. Intre 25 si 100 de lei. Bradul romanesc, taiat din padurile muresene va ajunge doar in casele angajatilor Directiei Silvice pentru ca anul asta, in judetul Mures, n-au fost taiati decat 2.000 de bucati.

Faceti cunostinta cu regina brazilor! Are acasa 37 de pomi de Craciun!


VIDEO PROTVPLUS.RO