Craciun fericit si "La multi ani"!

Dată publicare: 25-12-2009 00:00
Dată actualizare: 16-09-2012 23:04


Mos Craciun si Traian Basescu

Nasterea Domnului este sarbatorita astazi in aproape toata lumea. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, adreseaza romanilor din tara si de pretutindeni calde urari de sanatate, pace si bucurie.

"Cu prilejul sarbatorii Nasterii Domnului, adresez tuturor romanilor, din tara si de pretutindeni, calde urari de sanatate, pace si bucurie. Fie ca lumina Craciunului sa ne insoteasca pe toti, in familie, alaturi de cei dragi, regasind frumusetea traditiilor noastre, si sa ne aduca incredere, generozitate si puterea de a face binele", se arata in mesajul presedintelui.

Traian Basescu le ureaza romanilor, de asemenea, "Craciun fericit!".

Care este semnificatia Craciunului?

Sarbatoarea Craciunului inseamna, pentru mai toti locuitorii Europei, timp petrecut cu familia, petreceri, cadouri, bucurie, insa exista unele obiceiuri care variaza in functie de tara si de istoria fiecarui popor.

In Romania, Craciunul este precedat de un post , care dureaza sase saptamani (15 noiembrie - 24 decembrie) si in timpul caruia sunt interzise produse precum carnea, ouale si laptele. 20 decembrie este ziua de Ignat, in care, conform traditiei, oamenii taie porcul si pregatesc produsele specifice de Craciun (carnati, caltaboşi etc.). In ziua de Craciun, romanii pun pe masa atat produse traditionale - sarmale, cozonac -, cat si preparate "importate" din alte tari.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO