Craciun 2010 cu carne de porc romaneasca. La anul o sa fie mai greu!

Ultima actualizare: 31-10-2012 18:40

Tragem sperante ca de sarbatori vom gasi pe rafturi carne de porc mai ieftina. Este o veste buna, dar numai pe jumatate. Fermele noastre sunt in pragul falimentului dupa ce subventiile au disparut, iar pretul cerealelor s-a dublat.

Asa ca, pana la Craciun, gospodarii isi vor sacrifica toate animalele numai sa scape de ele.

La aceasta ora, abatoarele din tara cumpara porcii cu 4,6 lei pe kilogram, cu un leu mai putin fata de anul trecut. Asadar, oferta este mare, iar oamenii vor putea sa isi faca pofta de carnati, friptura si sarmale de sarbatori.

Insa, din 2010, vom gasi mai greu carne romaneasca.

Singura salvare, spun crescatorii, ar fi sa primeasca din nou subventii, care anul acesta au fost taiate din cauza crizei. In lipsa banilor afacerile lor sunt la limita, daca nu in colaps.

Anul acesta, fermierii au tras de afaceri ca sa le tina la limita supravietuirii. La anul insa vor renunta. O varianta ar fi ca romanii sa manace de acum inainte carne de porc de import. Sau o alta varianta ar fi ca, la anul, pe masa de Craciun gospodinele sa puna in sarmale in loc de carne de porc, carne de pui.

Povestea porcilor romanesti era oricum incurcata. Romania nu avea voie oricum sa trimita carne la export din cauza pestei, asa ca noi mancam demult in proportie de 70% cotlet si fleica din alte tari.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO