Copilul bărbatului din Argeș arestat pentru legături cu ISIS riscă să fie luat din familie


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 15 Ianuarie 2018 17:03
Categorie: Stiri Sociale

Bărbatul în Argeș, convertit la islamism și arestat în această vară pentru că ar fi avut legături cu ISIS, a fost trimis în judecată pentru terorism.

Băieţelul lui de 4 ani, rămas în grija bunicii, trăieşte într-o sărăcie lucie, iar Direcţia pentru Protecţia Copilului a hotărât să-l plaseze de urgenţă la un asistent maternal. Femeia se opune categoric, iar cazul va fi tranşat în instanţă.

Copilul şi bunica lui trăiesc într-o cameră mizeră din comună Muşăteşti, unde le-a oferit adăpost un sătean milos. Femeia de 60 de ani nu are nici un venit, însă crede că e mai bine pentru băieţel să crească alături de ea.

Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului spun însă că bunica nu prezintă garanţii morale pentru a-şi creşte nepotul. Copilul lipseşte şi de la grădiniţă şi nici nu a fost înregistrat pentru alocaţie.

Conform procurorilor, tatăl copilului ar fi cules informaţii despre două baze militare din România pe care avea de gând să le pună la dispoziţia grupării teroriste "stat islamic". El ar fi postat pe mai multe conturi de facebook imagini din timpul unor execuţii şi ar fi încercat să facă propagandă în favoarea jihadistilor. Localnicii nu se tem, însă, că ar fi putut câştiga adepţi.

Instanţa va decide dacă băieţelul va creşte alături de bunica lui sau va fi instituţionalizat.

VIDEO PROTVPLUS.RO