Copil de 6 ani din Iasi, gasit pe camp in stare de hipotermie si cu alcoolemie de 2,7 grame la mie

Dată publicare: 18-10-2013 11:53
Dată actualizare: 21-10-2013 07:00


politie

Un copil dintr-o comuna iesena, in varsta de sase ani, a fost gasit pe camp, in stare de hipotermie, cu o alcoolemie de 2,7 grame la mie, dupa ce a baut tuica si vin cu vacarul din sat, el fiind adus in stare grava la Spitalul de Copii.

Copilul, originar din comuna ieseana Ciortesti, a fost gasit, joi seara, in coma alcoolica, pe un camp din localitate, fiind in stare de inconstienta.

El a fost transportat la Spitalul de copii "Sfanta Maria" din Iasi, medicii stabilind in cazul sau o alcoolemie de 2,7 grame la mie.

Totodata, copilul era in stare de hipotermie, temperatura corpului fiind de 34 de grade.

"Analizele au aratat o alcoolemie record pentru aceasta varsta, de 2,7 grame la mie", a declarat medicul Lucian Cernahovschi, din cadrul spitalului de copii "Sfanta Maria" din Iasi.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi a declansat o ancheta in acest caz.

"Din primele informatii, copilul n-a baut acasa. El se dusese cu alti copii sa aduca vitele acasa, iar vacarul le-a dat, se pare, de baut. Pe drum, copilului i s-a facut rau si a cazut pe un camp. Parintii sai erau la munca, iar baiatul se afla in grija bunicii sale. Vom sta de vorba si cu copilul, dar si cu parintii, dupa care vom decide masurile care se impun", a declarat pentru MEDIAFAX Tiberiu Bantas, purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO