Copiii așteaptă cu sufletul la gură cadourile de la Moș Nicolae. ”Am mâncat tot felul doi”

05-12-2018 18:10


Vine sau nu? Şi dacă da, ce ne aduce? Pentru că au mai rămas doar câteva ore până la sosirea lui Moş Nicolae toţi copilaşii sunt frământaţi de aceste întrebări.

Ajutoarele bătrânelului încă aleargă printre rafturile magazinelor pentru a completa lista de cadouri, parcă mai lungă şi mai complexă că niciodată. De când au făcut ochi, Bubu şi Maria au avut o singură grijă: să îşi lustruiască cizmuliţele şi nu au doar o pereche.

Reporter: Ai fost cuminte?
Bubu: Puţin. Vreau cadouri, bomboane, acadele, maşini de curse, de poliţie, tiruri, elicoptere de pompieri.

Maria: Ne aduce dulciuri, cadouri, păpuşi şi medalion.
Reporter: De ce crezi că-ţi aduce?
Maria: Am fost cuminte, am mâncat toată zeamă de la ciorbă, tot felul doi.

Copila speră astfel din tot sufletul că moşul care are de străbătut Slovacia, Cehia, Polonia, Ungaria şi România ştie că şi ea a fost ascultătoare.

E destul de greu să îl prinzi pe bătrânel pentru că în ciuda vârstei încă aleargă printre raioane, pe culoarele mall-urilor şi cară atât cât poate plase şi cutii. Are oricum o listă interminabilă cu dorinţe pentru că unii vor jocuri alţii vor păpuşi, animale de plus şi câte şi mai câte.

Legenda spune că într-o seară geroasă, Moş Nicolae a coborât pe hornul unui case în care locuiau un tată şi cele 3 fete ale sale. Le-a lăsat atunci o pungă cu galbeni. Despre isprava lui încă se vorbeşte aşa că toţi copiii încearcă să fie cuminţi ca să îi viziteze şi pe ei.

Sunt însă şi situaţii când în cizmuliţele obraznicilor poposesc doar nuieluşe. Este drept că cele din zilele noastre sunt foarte interesante. În funcţie de model nuieluşele costă între 3 şi 20 de lei.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO