Copii din 16 țări au venit la București pentru Festivalul Internaţional ”Culorile Lumii”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 28 Iunie 2018 08:09
Categorie: Stiri Sociale
festival culorile lumii

Peste 250 de copii din 16 ţări au participat miercuri seară, la Bucureşti, la un festival colorat. Se numeşte Festivalul Internaţional de Limba şi Cultură ”Culorile Lumii”, iar copiii au venit la noi din 16 ţări, din Africa de Sud până în Rusia.

Aceştia au interpretat cântece din folclorul lor şi au dansat în costume populare colorate.

Cei 250 de copii au urcat pe scena Palatului Copiilor din Bucureşti şi au reprezentat 16 ţări. Fiecare grup a venit cu un moment inspirat din folclorul lor. De pildă, copiii din Africa de Sud au dansat, dar au şi cântat despre istoria recentă.

Modiba Thabiso Shaun, 16 ani: "Cânt despre Nelson Mandela, despre libertatea lui, despre Apartheid, despre vremurile rele, dar şi despre vremurile bune din Africa de Sud."

Cei din Federaţia Rusă au venit cu un cântec din regiunea Tula, o zonă din Rusia Centrală.

Sofia Visenko, 16 ani: "Iniţial era un cântec despre război, despre cum o fata îşi aştepta iubitul, dar l-am refăcut. Acum un cioban îi cânta iubitei lui."

Durga este din New Delhi, capitala Indiei şi le-a cântat romanilor despre Ghandi.

Durga Acharya, 13 ani: ”Sunt aici pentru a cânta. Voi interpreta cântecul lui Ghandi. Este despre Ghandi, care a urmat conceptul non violenţei, prosperităţii şi păcii."

Festivalul Internaţional de Limba şi Cultură ”Culorile Lumii” a ajuns la a 16 ediţie.

Valentina Bounegru, reprezentantul fundaţiei ”Lumina”: "E un festival de cultură românească şi internaţională. Copiii vin cu dansuri şi cântece tradiţionale, însă în fiecare an vin cu o săptămână înainte de festival,învaţă dansuri şi cântece mixte. Anul acesta avem un moment artistic destinat sărbătoririi centenarului României".

Cât stau în România, copiii vor învăţa şi cântece populare în romană şi vor vizita castelul Bran.

Sursa: Pro TV

Adolescenţii trăiesc vieţi digitale secrete. Avertismentul experților în securitate cibernetică
VIDEO PROTVPLUS.RO