Copacii discordiei. Un protestatar, cat pe ce sa fie calcat de un buldozer

08-03-2011 13:24


Protest periculos la Alba Iulia, unde mai multi tineri erau cat pe ce sa sfarseasca sub rotile unui buldozer, dupa ce au incercat sa impiedice cu trupurile lor taierea unor arbori vechi din centrul orasului.

Un trecator a si filmat cum unul dintre protestatari a fost doborat de lama bulodozerului.

Soferul utilajului era cat pe ce sa fie linsat de protestatari, daca nu intervenea un politist. A apucat atunci sa se faca nevazut. Din fericire, tanarul atins de utilaj nu a fost ranit grav.

"Am recurs la gestul de a imbratisa un copac, nici nu ne-am gandit ca o sa se intample ceva rau, dar tocmai asta s-a intamplat, ca am fost loviti de buldozer", a spus Rares Buglea.

Copacii, 158 la numar si vechi de sute de ani, aparati de localnici urmeaza sa fie doborati printr-o actiune a primariei care si-a propus sa reamenajeze zona.

Acestia sunt amplasati in cetatea din Alba Iulia, un punct de atractie pentru turistii care viziteaza orasul, dar si un loc de promenada pentru tineri. In 2008, insa, primaria a decis sa taie arborii, pentru a face in locul batranului parc o piateta cu alei de marmura, bancute si o fantana arteziana.

Protestatarii spun insa ca vor merge pana in panzele albe ca sa-i salveze. Incidentul in urma caruia un tanar a fost ranit usor a intrat acum in atentia politistilor, care il vor chema la audieri pe soferul buldozerului. Cat despre lucrari, ele au continuat si marti dimineata, insa nu cu taierea copacilor, ci cu nivelarea pamantului din jur.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO