Consuma etnobotanice si ajung la spital. Medicii nu stiu cum sa-i trateze

Ultima actualizare: 18-07-2012 01:53

Luptam cu un inamic necunoscut si de aceea nu gasim intotdeauna cele mai bune arme, se plang medicii, de cand consumul de etnobotanice a devenit o "calamitate nationala". Nimeni nu stie compozitia exacta a sutelor de substante din aceasta categorie.

Comerciantii arunca pe piata noi retete, cu o viteza infernala, iar laboratoarele care pot face analizele necesare sunt prea putine. Asa ca, la capataiul unui tanar care a luat astfel de droguri, doctorii stau la fel de neajutorati ca si bietii parinti, care isi vad copilul pierind cu zile.

"Stim bine efectele etnobotanicelor", spun medici legisti din toata tara. Insa, completeaza ei alarmati, cam asta e tot. E aproape imposibil sa umple golul de informatie despre marfa din asa numitele magazine de vise.

Pentru doctorii de la urgenta e si mai dificil. Au des cazuri de tineri intoxicati cu etnobotanice pe care trebuie sa-i stabilizeze cat mai rapid.

Indiferent de specializare, medicii au aceeasi parere: tinerii n-ar mai avea acces atat de usor la astfel de substante, daca magazinele de vise ar fi interzise.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO