Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava va fi formată din medici militari

Dată publicare: 02-04-2020 13:11
Dată actualizare: 02-04-2020 13:44


Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava va fi formată din medici militari. Anunțul a fost făcut de vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Viorel Seredenciuc.

Totodată, el a confirmat faptul că managerul instituţiei, Florin Filip, şi directorul medical, Doina Ganea Motan, au demisionat.

''Informaţia este corectă. Şi cea cu demisia şi cea că spitalul va avea conducerea formată din medici militari. Nu m-am pronunţat, pentru că abia acum se lucrează la deciziile de revocare şi de numire interimară'', a spus Seredenciuc, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi noul secretar de stat Ionel Oprea vor ajunge, joi, la Suceava. Potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii, secretarul de stat Ionel Oprea va rămâne în Suceava pentru gestionarea situaţiei.

625 persoane sunt în carantină şi peste 4.000 sunt în autoizolare în Suceava

 

Un număr de 625 persoane se află în carantină instituţionalizată, în judeţ, alte 4.009 sunt în izolare voluntară la domiciliu, iar 3.008 au ieşit de sub incidenţa măsurii de autoizolare, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava, Diana Găşpărel.

Ea a precizat că, în judeţ, mai sunt disponibile 114 locuri pentru carantina instituţionalizată.

Echipele mixte la care au participat 305 poliţişti, 110 poliţişti locali, 31 de militari şi 226 de de jandarmi au efectuat verificări privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu şi/sau carantinare, la locaţiile de carantinare, dar şi la societăţi comerciale pentru impunerea interdicţiilor pe timpul stării de urgenţă.

Verificările au vizat 3.872 de persoane aflate în autoizolare/carantină şi 102 unităţi economice, fiind aplicate 80 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor privind circulaţia persoanelor, în valoare totală de 119.100 lei.

Totodată, a fost identificată o persoană care nu a respectat măsura izolării, motiv pentru care aceasta a fost carantinată pentru o perioadă de 14 zile.


VIDEO PROTVPLUS.RO