Fara caldura, clase sau dusuri. Cate trebuie sa indure un elev care vrea sa faca balet in Romania

Ultima actualizare: 22-11-2012 00:08

Se mandresc cu ei atunci cand castiga premii la concursurile din strainatate, dar atunci cand ar trebui sa ii sustina, autoritatile sunt fie indiferente, fie neputincioase.

Cum altfel am putea gandi despre responsabilii carora nu le pasa ca elevii din Bucuresti care fac balet se antreneaza in sali nepotrivite, iar cei care studiaza muzica nu au caldura in clase, iar de multe ori nici clase.

Elevii Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" se antreneaza in sali improprii, fara dusuri sau vestiare.

Cristina Mitu, profesor: "Banuiesc ca e dezinteres, dar nu stiu de unde incepe. Fetele se schimba in clasa, linoleumul nu este bun, barele sunt prea jos montate. Nu s-au preocupat pentru viitorul acestor copii".

Din dragoste pentru balet, copiii accepta conditiile.

Chiar daca asta inseamna pentru ei 10 ore de munca pe zi, plus drumuri istovitoare intre doua institutii. Cei mari repeta in spatiile puse la dispozitie de Opera Romana, iar parintii si profesorii stau cu inima stransa pana ii vad bine sanatosi. De un microbuz scolar, sustin autoritatile, pot beneficia doar elevii ce parcurg distante mari.

Elena Catana, mama unei eleve: ''Cand pleaca de la opera este deja intuneric. Ele sunt 4-5 fetite care o iau la fuga prin parc sa ajunga la metrou. Se pot intampla atatea. Pana ajunge acasa ii dau 15 telefoane. Vrem si noi un microbuz".

Sunt probleme mari si la Liceul de Muzica "George Enescu", ramas acum, in prag de iarna, fara caldura.

Aici explicatia este alta: scoala este in reparatii din 2005, pe bani europeni, insa lucrarile treneaza.

Cei din Primaria Capitalei promit ca situatia se va remedia in cel mult 2 zile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO