Concurs cu caini din rase polare la Cluj-Napoca. Blanosii s-au intrecut pe un traseu amenajat


Ultimul update: Miercuri 30 Noiembrie 2016 07:06
Data publicarii: Duminica 27 Noiembrie 2016 08:03
Categorie: Stiri Sociale

80 de caini din toate colturile tarii si-au aratat maiestria in acest weekend in Cluj Napoca. Blanosii, din rase polare, au fost inhamati la biciclete sau triciclete si s-au lasat condusi de stapani.
 

Traseul amenajat de organizatori i-a pus in dificultate. Insa, din peisaj a lipsit zapada.

Plini de energie, concurentii necuvantatori s-au aliniat la start, impreuna cu stapanii lor, care si-au ocupat locurile pe biciclete ori triciclete. Nandor este din Harghita si are acasa 20 de caini din rasa Husky. Participa des la competitii internationale si se mandreste cu premiile obtinute. Spune ca munca este secretul reusitei.

Nandor Baroti, participant: "Cam cate ore te antrenezi? Pe zi mergem 5 kilometri."

Mihai, la doar zece ani, a venit cu Jessica, un Samoyed de origine siberiana, in varsta de patru ani.

Mihai Felecan, participant: "A mers bine dar s-a mai oprit, s-a odihnit. E foarte greu, exista chiar inainte de sosire o panta foarte grea."

Si cateii din rasa malamut de Alaska au fost indelung admirati.

Orban Aniko, participant: "Le plac foarte mult copii, aici e problema cu ele, cand vad copii se pun pe burta si la mangaiat. Akia si Misa. Au 4 ani si doi ani."

Competitia a fost una amicala si nu s-a tinut cont de timpul in care patrupezii au parscurs traseul de pe care a lipsit insa zapada.

Mircea Tautan, organizator: "E o competitie de atelaje de caini pe roti. Sunt 30 de atelaje, distanta e la fel pentru toti de 2,5 kilometri. In functie de numarul de caini se impart in mai multe categorii."

La final, cei mai harnici dintre participanti au fost rasplatiti cu mancare si medalii.

Tags: caini, cluj,

VIDEO PROTVPLUS.RO