Competiție între elevi, pe Instagram: satirizarea problemelor societății de astăzi


Ultimul update: Joi 06 Iunie 2019 17:19
Data publicarii: Joi 06 Iunie 2019 17:08
Categorie: Stiri Sociale

Zeci de elevi din Capitală au luat parte la o competiție de creație organizată de departamentul pentru dezvoltare durabilă a României.

Adolescenții au avut ca temă realizarea unui conţinut online prin care să satirizeze problemele societăţii de astăzi, dar să vină şi cu soluţii. La final, cei mai creativi au primit și premii.

Concursul s-a derulat pe Instagram, iar zeci de adolescenţi s-au înscris în cursă.

Elevă: "Am ales să fac un colaj despre oceanele poluate şi a trebuit să cer ajutorul unui super erou. L-am ales pe Aquaman, care să ne ajute să curăţăm oceanele de plastic şi de gunoaie."

Laszlo Borbely, coordonatorul pentru dezvoltare durabilă a României: "Aşa putem atrage tineretul, care dacă vede că este partener, că cineva îl ia în seamă şi poate să şi contribuie, atunci vine. Noi să luăm decizii că generaţiile viitoare să trăiască mai bine."

Organizatorilor li s-a alăturat şi asociaţia condusă de Ivan Patzaichin, care are mai multe proiecte privin protejarea mediului în derulare.

Ivan Patzaichin: "Avem, de exemplu, proiectul AOR, un proiect prin care încercăm să creem un mod de a stimula autorităţile locale să intervină cât mai bine pe lângă apele române, pentru că am uitat să apreciem acest patrimoniu extraordinar."

La final, au fost desemnaţi şi câştigătorii. Tinerii au primit trotinete, brăţări fitness şi căşti audio. Iar ziua s-a încheiat cu un concert susţinut de Smiley.

Smiley: "Tinerii de la noi din ţară sunt foarte creativi, foarte talentaţi. Vreau să aduc tinerii împreună, vreau să le cânt."

Taberele de vară pentru elevi, în stare deplorabilă. Cum arată camerele în care vor fi cazaţi
Motivul pentru care doi elevi din Dolj au fost eliminați la Bacalaureat
Peste 50.000 de elevi îşi vor depune dosarul la o şcoală vocaţională. Regulile de admitere
VIDEO PROTVPLUS.RO